UE: Acord final in privinta reformei PAC, scrie capital.ro.
Parlamentul European (PE), Consiliul de Ministri ai Uniunii Europene (UE) si Comisia Europeana (CE) au reusit sa ajunga marti noaptea la un acord in vederea finalizarii reformei Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada dupa 2013, relateaza AFP.
Cele trei institutii ajunsesera in luna iunie la un acord politic, insa pana la finalizarea reformei, cu deschideri spre o PAC mai 'verde' si mai durabila, ramaneau de definit cateva puncte, printre care descresterea subventiilor acordate celor mai mari exploatatii.
Liber la angajari in toate statele UE. Unde e mai bine sa lucrezi, titreaza evz.ro.
Ultimele noua state membre care mentin restrictii pe piata muncii pentru romani vor fi obligate sa le elimine, din 2014. EVZ va prezinta ce joburi se cauta si cu cat se platesc in aceste tari.
Cine isi doreste sa munceasca in afara tarii poate avea de anul viitor mai multe oportunitati de angajare. Asta dupa ce romanii vor munci cu aceleasi drepturi ca oricare cetatean european si in statele care acum impun restrictii. Este vorba de Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania. Cine vrea joburi bine platite se poate duce in Anglia, de unde vin cele mai multe cereri de angajare si care ofera salarii mari.
BNR va continua ciclul de relaxare a politicii monetare? Vezi ce spun analistii financiar-bancari, anunta dailybusiness.ro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea reduce dobanda de politica monetara la 4,25% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara din data de 30 septembrie 2013, conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR).
Dobanda de politica monetara ar putea fi redusa in continuare pana la 4% in luna decembrie 2013.
Sondaj: scaderea TVA la paine nu va reduce evaziunea fiscala, informeaza adevarul.ro.
Majoritatea intreprinzatorilor considera ca reducerea TVA la paine de la 24% la 9% nu va reduce evaziunea fiscala, potrivit unui sondaj realizat de catre Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
Astfel, 91% din afaceristi considera ca impactul in privinta scaderii evaziunii este nesemnificativ sau mic, iar 47% din respondenti considera utila aplicarea unui timbru fiscal pe fiecare produs de panificatie ca masura de combatere a evaziunii. Alti 22% opteaza pentru aplicarea taxarii inverse pe intreg lantul de distributie-desfacere a produselor la care se aplica TVA redus.
Comentarii articol (0)