Cat ne costa managementul dezastruos din Transporturi, se intreaba evz.ro.
"Reforma" USL din Transporturi lasa urme adanci in bugetul de stat. Una din CFR-uri a ajuns, de la profit, in pragul falimentului. Balbele din privatizarea CFR Marfa ar putea costa ministerul cateva zeci de milioane de euro.
Dupa un an si jumatate de guvernare USL, situatia CFR-urilor este tot mai grava. La finele lui 2012, CFR Calatori a afisat o pierdere de aproape un miliard de lei, in conditiile in care, in 2011, compania a avut profit de 1,5 milioane de lei.
Leii de la „Prima Casa“ sperie piata imobiliara. Cum au evoluat preturile locuintelor in acest an, titreaza adevarul.ro.
La doua luni dupa anuntul ca statul va acorda garantii doar in moneda nationala, solicitarile au scazut dramatic, iar bancile au iesit cu alternative in valuta.
Controversele starnite la sfarsitul verii, pe marginea initiativei potrivit careia la programul „Prima Casa“ vor fi date garantii doar in lei, au acum efecte deja vizibile in piata imobiliara: cererea a scazut si oferta a crescut (avand drept consecinta comprimarea preturilor), iar la institutia de garantare ritmul depunerii dosarelor de solicitare este la cel mai redus nivel.
Companiile arunca bani pe relocare, in loc sa ceara un upgrade al birourilor, potrivit dailybusiness.ro.
Costurile pe care companiile trebuie sa le suporte atunci cand decid sa se mute in alte spatii de birouri pot varia intre 2.800 euro si 10.000 euro pe angajat. Chiriasii ar putea evita aceste costuri daca ar solicita proprietarilor un upgrade calitativ al spatiilor de birouri, care ar ajuta si cladirile mai vechi sa ramana in circuitul de inchiriere, potrivit Immpuls, companie de consultanta, proiectare si project management in real estate.
ASF: Peste 700 de companii straine au investitii pe piata de capital romaneasca, informeaza capital.ro.
Un numar de 711 firme straine fac investitii pe piata de capital romaneasca, au participatii in companii listate sau sunt actionari in societati inscrise in Registrul Depozitarului Central, a declarat miercuri, seful Directiei de Supraveghere Integrata din Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Valentin Ionescu.
Numarul persoanelor fizice straine care detin instrumente financiare pe piata de capital romaneasca este de 4.856, numarul companiilor romanesti - 7.184, iar numarul romanilor care detin astfel de instrumente financiare este de 9,175 milioane, potrivit datelor prezentate de reprezentantul ASF.
Comentarii articol (0)