Plecand de la acest subiect, ne-a atras atentia de curand un articol pe Careerealism care face referire la cateva situatii concrete ce trebuie luate in considerare atunci cand se pune problema acceptarii unei pozitii inferioare intr-un domeniu de activitate dorit.
Nevoia de a face o schimbare fundamentala in cariera
In clipa de fata, exista un numar foarte mare de persoane active pe piata muncii ce-si doresc (sau sunt nevoite sa se gandeasca la) o schimbare fundamentala a traseului profesional. Recomandarea este ca schimbarea sa inceapa cu pasi mici si cu o pozitie entry-level necesara pentru “intrarea” intr-o noua zona profsionala.
In plus, daca vreti sa gasiti o noua oportunitate profesionala, este util sa tineti cont si de abilitatile dobandite in timp in cadrul unor activitati/proiecte remunerate sau nu si care pot fi transferabile in domeniul vizat.
Dorinta sau nevoia de a schimba domeniul de activitate
Putem aduce in discutie acceptarea unei pozitii inferioare atunci cand discutam cu cineva care isi doreste un alt domeniu de activitate, pastrandu-si in continuare aceeasi specialitate. De exemplu, cineva care si-a inceput cariera in marketing in zona de turism si decide o schimbare intr-o alta industrie specializata, va trebui sa ia in calcul, pentru inceput, o pozitie inferioara. Vorbim de domenii de activitate diferite cu reguli si proceduri diferite si pentru care este necesara o aprofundare si o cunoastere detaliata a industriei.
Un candidat fara loc de munca pentru o lunga perioada de timp
Daca ne gandim la situatia economica dificila si la numarul mare al profesionistilor fara loc de munca, acceptarea unei pozitii inferioare intr-un anumit domeniu este mai mult decat justificata. Mai mult decat atat, motivatia pentru aceasta decizie este una cat se poate de rationala, avand in vedere factori de ordin financiar, siguranta unui loc de munca si pozitionarea activa pe piata muncii dupa o perioada lunga fara job.
Indiferent de situatia in care va aflati, este util sa cautati raspunsul la cateva intrebari esentiale care va pot ajuta in luarea unei astfel de decizii importante pentru cariera voastra viitoare:
- Cat de importanta este aceasta pozitie vacanta pentru planurile mele de cariera pe termen lung?
- Cum voi putea argumenta acceptarea acestei pozitii inferioare pregatirii si experientei mele unui viitor angajator si cum ma va ajuta in dezvoltarea mea profesionala?
- Voi fi fericit(a) cu acest post?
Pentru mai multe informatii despre luarea acestei decizii si impactul ei pe termen lung, puteti parcurge intreg articolul intitulat 4 Things To Know Before Taking A Lower Level Position.
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original AICI.
Comentarii articol (1)