Cum iti protejezi averea de executorii bancilor? Bancherii confirma ca functioneaza, titreaza capital.ro.
Noua legislatie din Romania ofera cel putin o solutie concreta pentru a va pune la adapost proprietatile in caz ca aveti probleme cu banca. Aceasta metoda, deloc noua insa recent adoptata in legea romaneasca, este din ce in ce mai utilizata, dupa cum recunosc si oameni din banci.
Zeci de mii de romani se afla in situatia in care valoarea locuintei cu care au garantat imprumutul nu mai acopera soldul creditului. Acest fenomen, care se intampla ca urmare a scaderii masive a preturilor incepand cu 2009 adica primul an de criza majora, nu este neaparat o veste proasta pentru cei imprumutati.
Avem cele mai scumpe credite pentru firme si cele mai ieftine pentru consum, potrivit adevarul.ro.
Dobanda medie ceruta de bancile din Romania este cea mai mica din regiune pentru imprumuturi in moneda locala destinate populatiei si cea mai mare pentru companii.
Creditele in moneda locala (lei, in cazul Romaniei) sunt percepute ca fiind scumpe, mai ales pentru ca oamenii compara dobanzile acestora cu cele practicate la imprumuturile in valuta.
Adio clauze abuzive, anunta romanialibera.ro.
Executivul a aprobat, pana la urma, intrarea in vigoare a celor doua articole care modifica Legea clauzelor abuzive. De la 1 octombrie, orice clauza demonstrata ca fiind abuziva va trebui denuntata din toate contractele care o cuprind.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor va incerca sa transforme procesele pe rol privind clauzele abuzive practicate de prestatorii de servicii in actiuni in interes colectiv, prevazute de lege de la 1 octombrie, a declarat presedintele ANPC, Bogdan Nica, precizand ca institutia este in proces cu toate bancile, mai putin una.
Fondurile de pensii private au ajuns la active de 3 miliarde euro, informeaza dailybusiness.ro.
Fondurile de pensii private administreaza active nete de peste 13,5 miliarde lei (3,02 miliarde euro) pentru 6,3 milioane de participanti (conturi individuale), potrivit datelor la 30 septembrie 2013, publicate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns dupa primele 9 luni ale anului 2013 la un numar total de 5,95 milioane de participanti, dintre care numarul celor care primesc luna de luna contributii virate de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) s-a stabilizat la aproximativ 3,6 milioane.
Comentarii articol (0)