In lumea de business, insolventa sub reglementarile in vigoare este vazuta ca o procedura prin intermediul careia companiile rau-platnice reusesc sa isi pacaleasca partenerii de business folosind documente false si evitand astfel plata datoriilor acumulate. De aici si nevoia de schimbare la nivel legislativ in materia insolventei. Insa schimbarile in materia insolventei sunt in stilul autohton gandite ca intr-un laborator, fara a tine cont de realitatile practicii judiciare si de aceea dezvolta diverse controverse in lumea specialistilor in insolventa, dar si in massmedia.
Ordonanta de Urgenta nr. 91/2013 ingreuneaza desfasurarea procedurii insolventei si reorganizarea companiilor, afectand prin noile reglementari toti participantii la procedura, indiferent ca sunt societati debitoare, specialisti in insolventa sau creditori.
AvocatNet.ro te invita la seminarul “Insolventa – Cum functioneaza in practica?” pentru a afla de la reprezentantii Caselor de Avocatura Ionescu si Sava, Predoiu Law Office si Deli si Asociatii despre cum ne afecteaza Noul Cod al Insoventei in relatiile de business. Evenimentul se adreseaza avocatilor, juristilor, specialistilor in insolventa, oamenilor de business si managerilor din Romania, care vor fi afectati de schimbarile procedurii de aplicare a Codului Insolventei.
Seminarul isi doreste sa lamureasca aspecte practice ale Codului Insolventei, precum scaderea perioadei de implementare a planului de reorganizare de la 3 ani la 1 an, ridicarea procentului de aprobare a planului de reorganizare de la 30% din total masa credala la 50%, posibilitatea de a acopri paguba din averea proprietarilor societatii sau interdictia de a ocupa pozitia de administrator la alte companii timp de 10 ani de la data hotararii judecatoresti definitive.
In plus, ordonanta ce urmeaza sa intre in vigoare la 25 Octombrie nu ofera timp de pregatire judecatorilor si practicieni in aplicarea si interpretarea legii. De aceea va recomandam sa va inscrieti la Seminarul “Insolventa-cum functioneaza in practia” pentru a cunoaste modificarile si aplicabilitatea acestora in afacerea ta.
Pentru a te inscrie la seminarul „Insolventa – cum functioneaza in practica”, completeaza formularul disponibil aici.
Taxa de participare in regim early bird este de 289 lei+TVA fata de taxa standard de 310
Pe tine cum te afecteaza noul cod al insolventei? Scrie mai jos comentariile tale!