Economisirea la romani: dobanzi mici, comisioane cat casa, precizeaza capital.ro.
Nicaieri in Europa nu veti gasi banci care sa perceapa comisioane de retragere de numerar la scadenta depozitului. In Romania, sase dintre cele mai mari institutii de credit isi pedepsesc in acest mod clientii fideli.
Nu este singurul comision pentru ca sunt banci unde scoti sute de lei din buzunar pentru a acoperi costurile unui depozit pe trei sau sase luni.
Semnal dur pentru economie: Insolvente mai putine, dar cu datorii mult mai mari, anunta dailybusiness.ro.
Numarul companiilor care au intrat anul acesta in insolventa a scazut. Alarmant este faptul ca ele au datorii mult mai mari decat in anii trecuti. Care va fi impactul in economie si pe piata muncii?
"In ceea ce priveste insolventele, am remarcat in primul semestru din 2013 o scadere ca frecventa, ca numar de companii intrate in insolventa comparativ cu 2012”, a declarat Constantin Coman, directorul Coface si prim-vicepresedinte Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).
Norvegienii ne dau bani pentru rezolvarea unor probleme structurale din economie si societate. Cum sa luati fondurile, program cu program, prezinta adevarul.ro.
Granturile SEE & norvegiene fac parte din fondurile alocate Romaniei prin intermediul a doua mecanisme: Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), prescurtat „EEA Grants“, cu o alocare de aproximativ 191 de milioane de euro si Mecanismul Financiar Norvegian (Norway Grants) cu o alocare de peste 115 milioane de euro.
Granturile (fondurile nerambursabile) sunt distribuite prin 22 de programe in cadrul carora vor fi dezvoltate proiecte in urmatoarele sectoare prioritare: managementul si protectia mediului, schimbari climatice si energie regenerabila, societatea civila, dezvoltare umana si sociala, protejarea patrimoniului cultural, inovare in industria verde, cercetare si burse, dezvoltare umana si sociala, justitie si afaceri interne, promovarea muncii decente si a dialogului tripartit.
Cat de sanatoase sunt pensiile private in Romania, arata romanialibera.ro.
In Romania, conturile de pensii din pilonul II s-au „ingrasat“ semnificativ in ultimii patru ani. Dar cat de bune sunt perspectivele sistemului? Despre aceasta vorbeste un raport al Bancii Nationale a Romaniei.
Sistemul de pensii private din Romania nu este expus la riscuri semnificative care ar putea afecta stabilitatea financiara, in conditiile in care activele totale ale fondurilor de pensii private sunt inca la un nivel redus, in raport cu restul sistemului financiar, arata Raportul asupra stabilitatii financiare, publicat de Banca Nationala a Romaniei.
Comentarii articol (0)