Romania se imprumuta cu peste un milion de euro pe ora, titreaza capital.ro.
Ministerul Finantelor Publice a programat sa atraga de la bancile locale un volum indicativ intre 13 si 15 miliarde de lei in ultimul trimestru al anului 2013, potrivit site-ului institutiei. De la inceputul anului, MFP a imprumutat de la bancile locale aproape 40 de miliarde lei.
La un calcul simplu, in cele 301 de zile trecute de la inceputul anului pana acum, suma imprumutata de stat este de 132,8 milioane de lei, zilnic, ceea ce inseamna nici mai mult nici mai putin decat 5,5 milioane de lei pe ora. La un curs de 4,5 lei pentru un euro, putem spune ca Romania s-a imprumutat, in medie, cu un ritm de peste un milion de euro pe ora in 2013.
Guvernul da inapoi cu reducerea CAS si a TVA, scrie evz.ro.
Dupa ce au declarat in repetate randuri ca iau in calcul reducerea contributiei de asigurari sociale si cea a taxei pe valoarea adaugata la unele produse, guvernantii bat in retragere. Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat ieri ca masurile vor fi discutate dupa analiza incasarilor bugetare din acest an si a indicatorilor macroeconomici aferenti constructiei bugetului pe anul viitor.
Intrebat de jurnalisti daca mai sunt luate in calcul acordarea unor facilitati mediului de afaceri, precum reducerea CAS sau a TVA la unele produse, avand in vedere ca a doua rectificare bugetara din acest an este negtiva, Chitoiu a raspuns ca in acest moment este prematur sa fie luata o decizie, potrivit Mediafax.
Multinationalele din Romania nu sunt competitive. Tara este de trei ori mai slaba decat media europeana, informeaza adevarul.ro.
Romania este de trei ori mai putin competitiva decat media europeana, tara noastra clasandu-se pe pozitia 27 intre statele Uniunii Europene, a declarat Adrian Ciocanea, secretar de stat in Ministerul Economiei.
El a mai precizat ca 72% din cifra de afaceri realizata de companiile din Romania este facuta de catre filiale ale multinationalelor, iar primii 100 de exportatori realizeaza 52% din exporturile tarii. De asemenea, dintre acestia 96 sunt straini, iar din 34 de ramuri industriale un numar de 25 au ca lideri companii straine.
Ponta: Cota unica ramane la 16%, potrivit romanialibera.ro.
Cota unica va fi mentinuta la actualul nivel de 16%, fara sa se treaca la o impozitare progresiva, deoarece aceasta reprezinta o decizie adoptata inca de la formarea Uniunii Social-Liberale, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
Intrebat de presa daca sustine trecerea la o cota progresiva de impozitare, de 16%, 18% si 20%, Ponta a raspuns ca sustine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment.
Comentarii articol (0)