Banii europeni vor fi accesati online din 2016, potrivit dailybusiness.ro.
Documentele privind accesarea fondurilor europene vor fi depuse, din 2016, exclusiv in format electronic, pentru reducerea birocratiei, a anuntat, marti, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
“Din 2016 nu vor mai fi primite documente pe hartie. Nu se mai primesc documente pe hartie in relatia dintre stat si beneficiari. Vor fi folosite numai documente in format electronic. Trebuie sa facem totul ca beneficiarii sa nu mai simta nici o povara. Vrem un sistem cat mai simplificat, cu reguli cat mai simple, dar foarte clare”, a spus Eugen Teodorovici.
Acesta considera ca anul 2014 va fi un an cu un mare risc de a fi pierdute mari sume din bani europeni.
Guvernul vrea sa ne ia 5 miliarde lei in plus din noile taxe in 2014, pentru a-i da primarilor, anunta capital.ro.
Guvernul mizeaza pe incasari suplimentare de circa 5 miliarde lei anul viitor din noile taxe si impozite, din care cel mai mare surplus, de 4 miliarde lei, este estimat din majorarea accizelor la carburanti, indexate cu rata inflatiei. Tot surplusul va fi directionat catre autoritatile locale in anul electoral 2014.
Astfel, guvernul estimeaza ca va incasa 810 milioane lei din cresterea accizelor la benzina, de la 359 euro la 429 euro la 1.000 de litri, in vreme ce din cresterea accizei la motorina, de la 330 euro la 440 euro pe 1.000 litri, incasarile sunt asteptate sa creasca cu 1,8 miliarde lei. De fapt, cresterea accizei la carburanti este indusa de noua taxa de 7 eurocenti pe litru, introdusa de guvern in premiera din 2014.
Cum vrea Tarom sa zboare spre profit, se intreaba evz.ro.
Christian Heinzmann va mai petrece trei ani in fruntea Tarom, care aduna inca pierderi semnificative. O decizie cu miza uriasa va fi schimbarea flotei de avioane a companiei.
Chiar daca si-a mai redus pierderile sub conducerea lui Christian Heinzmann, Tarom este inca departe de a fi profitabila.
Specialistii din BNR cred ca majorarea salariilor va avea un impact favorabil, dar limitat, asupra cresterii economice, informeaza adevarul.ro.
Potrivit unei analize realizate de specialistii din Directia de Politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), prezentata de Razvan Stanca, impactul asupra cresteri PIB al cheltuielilor guvernamentale este nesemnificativ in cazul cheltuielilor de investitii, in timp ce impactul cresterii salariilor va fi favorabil, dar limitat.
Stanca explica acest fenomen si prin gradul de deschidere al economiei, aratand ca la o investitie publica de un milion de euro este foarte posibil ca 900.000 de euro sa plece in afara tarii, prin importuri.
Comentarii articol (0)