Bucureºti, 12 oct (Rompres) - România va fi prezentã la cea de-a patra ediþie a celui mai mare eveniment de outsourcing din SUA, recunoscut la nivel mondial, OutsourceWorld New York 2005, ce va avea loc în zilele de 18 ºi 19 octombrie 2005, informeazã un comunicat de presã emis miercuri de Asociaþia Românã pentru Industria Electronicã ºi Software (ARIES).
Prezenþa firmelor româneºti este asiguratã cu sprijinul ARIES ºi al Ministerului Economiei ºi Comerþului, prin Departamentul de Comerþ Exterior.
OutsourceWorld New York este recunoscutã ca fiind cea mai importantã manifestare de outsourcing din Statele Unite, atrãgând un numãr foarte mare de formatori de idei, analiºti, practicieni ºi reprezentanþi ai top managementului. Evenimentul se va desfãºura la Metropolitan Pavilion din centrul Manhattan-ului ºi va consta în expuneri ºi conferinþe pe parcursul celor douã zile. Organizatorii doresc sã ofere vizitatorilor o privire de ansamblu obiectivã asupra industriei IT, un domeniu în permanentã schimbare, care influenþeazã economia la nivel global. În anul 2005, Programul de Dezvoltare a Micro-Întreprinderilor, Întreprinderilor Mici ºi Mijlocii (EDS) finanþat de USAID, a colaborat cu ARIES ºi Ministerul Român al Economiei ºi Comerþului - Departamentul de Comerþ Exterior pentru stabilirea de întâlniri individuale cu reprezentanþi de top ai mass-media ºi cu analiºti ai pieþei internaþionale de IT. Vor avea loc întâlniri cu Gartner Group, Business Week, Institutul de Outsourcing ºi IDG, compania care publicã revista ComputerWorld.
"Participãm la OutsourceWorld pentru a demonstra încã o datã faptul cã România reprezintã o oportunitate excelentã pentru investiþiile americane în outsourcing de calitate. Suntem convinºi cã împreunã cu firmele din Statele Unite vom dezvolta afaceri de care sã beneficieze ºi mediul de afaceri din þara noastrã", afirmã Florin Vrejoiu, Vice-Preºedinte Executiv, ARIES.
EDS este un program de cinci ani destinat întãririi întreprinderilor micro, mici ºi mijlocii (MIMM) în România ºi îmbunãtãþirii mediului economic ºi de afaceri în general - cu finanþare din partea Agenþiei de Dezvoltare Internaþionalã a Statelor Unite (USAID). Programul este administrat de cãtre Consorþiul CHF, organizaþia coordonatoare fiind CHF International, asistatã de Citizens Development Corps ºi Booz Allen Hamilton. Programul are trei obiective principale: Acces mãrit la credite, Cadru legislativ îmbunãtãþit pentru MIMM-uri, Competitivitate sporitã a sectorului IMM.
Componenta de Competitivitate a Programului de Dezvoltare a Microîntreprindrilor, Întreprinderilor Mici ºi Mijlocii (EDS) are ca scop sporirea creºterii economice ºi sustenabilitãþii domeniilor economice alese, prin îmbunãtãþirea vânzãrilor ºi a productivitãþii ºi crearea de locuri de muncã în sectorul IMM.
Dupã dezvoltarea unei strategii pe trei ani pentru sporirea asistenþei în domeniul turismului, în decembrie 2004, industria Tehnologiei Informaþiei & Comunicaþiilor (ICT) a fost identificatã ca noul sector ce va fi susþinut în perioada 2005-2007. Noua componentã a programului EDS abordeazã ICT atât ca pe o industrie de sine stãtãtoare cu sub-sectoare constitutive, cât ºi ca pe un facilitator pentru alte industrii, precum: turism, transporturi sau servicii bancare.
Comentarii articol (0)