Prima participare a unei echipe romanesti in etapa finala a competitiei internationale Zero Robotics s-a incheiat cu un meritoriu loc doi. Cei cinci elevi de la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt au fost foarte aproape de a castiga finala elitelor din domeniul cercetarii spatiale.
Prima participare a unei echipe romanesti in etapa finala a competitiei internationale Zero Robotics s-a incheiat cu un meritoriu loc doi. Cei cinci elevi de la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt au fost foarte aproape de a castiga finala elitelor din domeniul cercetarii spatiale.
Finala competitiei Zero Robotics organizata de NASA, in parteneriat cu MIT, DARPA, si Agentia Spatiala Europeana (ESA), a avut loc vineri, 17 ianuarie, la Noordwijk (Olanda), la sediul Agentiei Spatiale Europene ( ESTEC). Cei cinci liceeni din Piatra Neamt (echipa IT ACE) a fost formata din Cornel Ghinet (17 ani), Andrei Bursuc (17 ani), Tiberiu Arsene (17 ani), Emilian Lungu-Ailenei (18 ani) si mezina echipei, Ilinca Ionescu (16 ani). Romanii au concurat in finala in cadrul aliantei denumite Next Gen IT ELIA, din care au mai facut parte elevi de la un colegiu din Italia.
Cea de-a 27-a editie a festivalului Stuttgarter Filmwinter - Festival For Expended Media a avut loc intre 16 si 19 ianuarie 2014. Premiul Norman 2014 este cea mai inalta distinctie a festivalului si se acorda pentru cel mai bun film de scurtmetraj. In cadrul festivitatii de premiere din 19 ianuarie, acest premiu a fost acordat echipei filmului romanesc de scurtmetraj "Duminica".
"Duminica" reprezinta debutul regizoral si scenaristic al actritei Sinziana Nicola si este un film finantat din resursele propii ale echipei: Sinziana Nicola, Andrei Ionita, Alexandru Radu, Cristina Gavrus, Alexandru Potocean, Vlad Trandafir si Alec Secareanu.
Sinziana Nicola a absolvit Universitatea Nationala De Arta Teatrala Si Cinematografica, Bucuresti, sectia Arta Actorului, in anul 2007, la clasa prof. Ion Cojar. In anul 2012, in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, a debutat pe marele ecran in filmul "O luna in Thailanda", regia Paul Negoescu.
O firma IT, uberVU, infiintata in 2008 de trei romani si activa in monitorizarea informatiilor aparute despre companii pe retelele sociale, a fost preluata de compania canadiana HootSuite, pentru 15-20 de milioane de dolari, anunta portalul TechCrunch.
"UberVU reprezinta urmatoarea generatie de solutii de analiza si aduce totodata o echipa de clasa mondiala. Achizitia pune la un loc cele mai bune solutii de analiza ale uberVU cu solutiile HootSuite de implicare sociala si ne aduce mai aproape de viziunea noastra pentru o platforma simpla, accesibila si sigura pentru un peisaj al retelelor sociale care se schimba rapid", a declarat directorul general al HootSuite, Ryan Holmes, intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa, nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (3)