Romania este codasa Uniunii Europene la credite ipotecare, scrie economica.net.
Romania are cea mai mica cota de credite ipotecare pe cap de locuitor adult (494 euro) din Uniunea Europeana si cea mai mica pondere a creditelor ipotecare in PIB (6,6%), potrivit unui raport al casei de brokeraj BT Securities.
Romania este departe de a-si realiza potentialul de dezvoltare atata vreme cat era singura tara din Uniunea Europeana ai carei cetateni au reusit sa imprumute, in medie, mai putin de 1.000 euro, prin credite ipotecare, ba chiar mai putin de 500 de euro.
Cine n-are consultant sa-si cumpere. Avalansa de modificari de taxe si impozite, titreaza capital.ro.
Toate capitolele importante din legislatia fiscala, de la TVA la impozitul pe profit si de la accize la taxa pe proprietate, au suferit modificari de la inceputul acestui an. Misiunea avocatilor si consultantilor de specialitate devine cu atat mai importanta pentru un mediu de business care se lupta oricum cu instabilitatea legislativa.
Intr-un clasament privind atractivitatea pentru oamenii de afaceri, Romania este devansata de tari precum Bulgaria, Ungaria sau chiar Cipru. Desi pare paradoxal avand in vedere ca cifrele macroeconomice ale Romaniei arata mai bine comparativ cu cele ale statelor citate mai sus, la o analiza mai atenta locul tarii noastre este, pana la urma, meritat. Unul dintre principalele motive pentru care e greu sa faci afaceri in Romania il reprezinta impredictibilitatea mediului legislative si birocratia excesiva.
"Spaima bogatasilor", un expert FMI in verificarea marilor averi, a venit in Romania. Cine este Norman Gillanders, anunta adevarul.ro.
Specialistul Fondului Monetar International (FMI) in conformarea fiscala a contribuabililor cu averi mari, Norman Gillanders, ii va instrui pe inspectorii ANAF in vederea urmaririi miliardarilor.
Potera fiscala se misca lent, dar imparabil: dupa ce a luat urma bogatasilor care prezinta risc de neraportare sau de raportare falsa a averilor, va primi consultanta direct de la expertul Fondului Monetar International (FMI) pe probleme de conformare a contribuabililor, Norman Gillanders, care a sosit ieri pentru o „misiune tehnica“ in Romania.
Cum este descurajata plata cu cardul din cauza reducerii comisioanelor interbancare, se intreaba dailybusiness.ro.
Reducerea drastica a comisioanelor interbancare la tranzactiile cu cardurile va descuraja utilizarea acestor instrumente de plata, sunt de parere reprezentantii Mastercard Romania. Pe de alta parte, Guvernul vrea sa limiteze platile in numerar, astfel ca multe tranzactii vor fi operate prin intermediul bancilor.
MasterCard, unul dintre liderii sistemelor globale de plata cu cardul, impartaseste preocuparile autoritatilor de a reduce nivelul comisioanelor de interchange pentru a stimula plata cu cardul pe plan local.
Comentarii articol (0)