1. Simona Halep a primit titlul de Maestru al Sportului
Jucatoarea Simona Halep, numarul 9 mondial si castigatoare a sapte turnee WTA, a primit, vineri, titlul de Maestru al Sportului din partea ministrului Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu.
Simona Halep s-a aratat mandra de titlul primit si a declarat ca va juca intotdeauna "cu drag pentru Romania:"
"Sunt foarte impresionata de acest premiu. Cred ca este cea mai mare realizare din viata unui sportiv sa primeasca un asemenea premiu de la tara lui. Ma bucur ca fac parte din aceasta tara, voi ramane intotdeauna aici si joc pentru Romania cu drag tot timpul", a spus jucatoarea.
Simona Halep, locul 9 mondial, a castigat, duminica, turneul de la Doha (Qatar), inregistrand al saptelea sau succes in circuitul WTA si primul la o competitie de categorie Premier 5. Halep a invins-o in finala, cu scorul de 6-2, 6-3, dupa o ora si sase minute de joc, pe sportiva germana Angelique Kerber, cap de serie numarul 6.
Premiera absoluta a Operei de Stat din Viena - "Adriana Lecouvreur" - cu Angela Gheorghiu in rol titular a fost primita cu ovatii ale publicului, iar presa de specialitate a calificat spectacolul drept suav, rafinat si, in concluzie, cadrul perfect pentru o diva absoluta.
Spectacolul in care a stralucit soprana este, de altfel, montat pentru prima data pe scena operei austriece. Romanii o pot urmari pe Angela Gheorghiu in acest spectacol, pe 23 februarie, pe site-ul transmisiilor live creat de Opera de Stat din Viena, incepand cu ora 18:30.
3. "Santier in lucru", un documentar despre Cluj-Napoca, Constanta si Iasi, proiectat la Paris
Documentarul "Santier in lucru", de Sindy Quere, Guillaume Lebon si Bénédicte Vacquerel, care prezinta orasele Cluj-Napoca, Constanta si Iasi si pune accentul pe transformarea si dezvoltarea lor dupa perioada comunista, va fi proiectat pe 25 februarie la Institutul Cultural Roman (ICR) din Paris.
Potrivit institutiei, filmul dezvaluie care sunt specificitatile urbanistice ale oraselor Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si modul in care pot fi retranscrise intr-un suport video. Pentru fiecare oras a fost adoptata aceeasi metoda de studiu: o explorare preliminara a istoriei si a culturii orasului, o lectura urbanistica, precum si o serie de interviuri cu actori-cheie care "fac orasul".
4. Filmul "Killing Time", de Florin Piersic Jr., lansat in cinematografele din Germania
"Killing Time", cel de-al treilea lungmetraj scris si regizat de Florin Piersic Jr., va fi distribuit de compania Drei-Freunde in cinematografele din Germania incepand cu data de 20 februarie, urmand ca acesta sa fie lansat si in Austria si Elvetia, informeaza un comunicat remis Mediafax.
Filmul a fost achizitionat de acelasi distribuitor pentru alte doua teritorii, Austria si Elvetia. Promovarea filmului in toate aceste teritorii este realizata de agentia Cinewerkstatt.
Comedie neagra despre doi asasini platiti cu viziuni teribil de diferite asupra vietii si a mortii, "Killing Time" fost prezentat intr-o avanpremiera la Zilele Filmului Romanesc -TIFF 2012 si a mai fost selectionat in competitia Free Spirit a Festivalului de Film de la Varsovia, in octombrie 2012, si in competitia Spektrum a Festivalului de Film de la Cottbus, in noiembrie 2013.
5. Un tanar din Cluj, finalist la Sony World Photography Awards Student Focus
Un student din Cluj-Napoca a fost selectat in finala Sony World Photography Awards Student Focus 2014, informeaza un comunicat remis Agerpres.
Tanarul, student la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, intra in competitie pentru un premiu ce consta in echipament fotografic Sony in valoare de 35.000 de euro pentru universitatea la care studiaza.
Sebastian Vacariuc, student in anul al doilea, urmeaza cursuri de fotografie, este din Botosani si are 23 de ani. El si-a asigurat locul intre cei 10 finalisti din lumea intreaga cu imaginea denumita "Batran pe un camp unde se sfarseste orasul". Imaginea a fost realizata ca urmare a unei cerinte ce vizeaza subiectul "stirile de maine", intr-o singura imagine.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa, nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (1)