Lectorul acestui curs, Theodor Paleologu, aduce exemple din experienta personala si completeaza cu detalii teoretice dintre cele mai potrivite. Cursul se bazeaza pe studii aprofundate in acest subiect.
"Este banal sa spunem ca toti suntem supusi unor efecte similare, fie ca vorbim despre lideri de afaceri, din mediul politic, ecleziastic sau administrativ", sustine Theodor Paleologu. In plus, explica mai departe specialistul, "orice forma de exercitiu al puterii implica riscul unui derapaj. Constientizarea riscurilor e esentiala pentru buna exercitare a puterii in orice domeniu".
Jocurile de putere sunt pasionante pentru unii, in acelasi timp infricosatoare pentru altii. Atat pentru cei care stau si comenteaza de pe margine, cat si pentru cei aflati in jocuri de acest gen, subiectul este mereu la ordinea zilei.
Lectorul va trece in revista efectele puterii – de la anxietate, la indecizie sau, dimpotriva, la „decizionism” excesiv, masochism, sadism, megalomanie sau paranoia. Totodata, va analiza mecanismele pierderii simtului realitatii, explorand sursele vointei de putere, toate intr-o perspectiva interdisciplinara.
Cursul se potriveste oricui este interesat sa ii inteleaga mai bine pe cei din jur.
Comentarii articol (0)