PARTILE CONTRACTANTE
Art. 1. - S.C. ................ S.R.L. cu sediul în ........., str. ........, nr. ......., judetul ............., înregistrata la Registrul Comertului sub nr. .............., având cod fiscal ................... si cont nr. ............... deschis la ......................... în calitate de comodatar, reprezentata prin ..............
si
Art. 2. - Dl./D-na. .............., cu domiciliul în ........., str. ......., nr. ...., judetul ......................, identificat cu B.I. seria ........ nr. .......... în calitate de comodant,
OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 3. - Obiectul contractului îl constituie împrumutul autoturismului marca ........... cu nr. de înmatriculare ...................... aflat în proprietatea d-lui/d-nei. .................., în calitate de comodant, pe care S.C. .............. S.R.L. se obliga sa îl foloseasca ca masina de interventii potrivit scopului sau.
TERMEN
Art. 4. - Împrumutul se acorda pe o durata de ........ ani, cu începere de la data semnarii contractului.
DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR
Art. 5. - Comodantul are dreptul:
- de a primi la scadenta autoturismul împrumutat comodatarului;
- de a exercita, în cazul refuzului de restituire a bunurilor de catre comodatar, actiunea reala în revendicare sau o actiune personala derivata din contract.
Art. 6. - Comodatarul are dreptul:
- de a retine bunurile pâna la plata cheltuielilor extraordinare, necesare si urgente facute pentru conservarea autoturismului.
Art. 7. - Comodantul se obliga:
- sa remita autoturismul la data semnarii contractului, la sediul S.C. ................... S.R.L.;
- sa restituie cheltuielile facute de comodatar în vederea conservarii autoturismului pe durata contractului;
- sa suporte riscul pieirii fortuite a autoturismului.
Art. 8. - Comodatarul se obliga:
- sa conserve autoturismul împrumutat;
- sa foloseasca autoturismul potrivit destinatiei stabilite prin prezentul contract;
- sa restituie la data încheierii contractului bunul împrumutat.
RASPUNDEREA
Art. 9. - Comodatarul raspunde pentru deteriorarea sau pierderea - în tot sau în parte - a lucrului, daca nu dovedeste ca deteriorarea ori pieirea s-a produs fortuit sau ca deteriorarea este consecinta folosirii potrivit destinatiei si fara culpa din partea sa.
DAUNE COMINATORII
Art. 10. - În cazul în care comodatarul nu restituie autoturismul la sfârsitul contractului, acesta este obligat sa plateasca comodantului, daune cominatorii în valoare de ................. lei pentru fiecare zi de întârziere.
FORTA MAJORA
Art. 11. - Forta majora apara de raspundere partea care o invoca.
Partea contractanta care invoca forta majora, o poate face opozabila celeilalte parti cu conditia informarii despre aparitia cauzei de forta majora în cel mult 5 zile de la aparitia acesteia adaugând o confirmare a unor autoritati competente care sa certifice realitatea si exactitatea cauzei.
ÎNCETAREA CONTRACTULUI
Art. 12. - Raporturile contractuale înceteaza prin restituirea lucrului în stare corespunzatoare la termenul prevazut în contract.
Art. 13. - În caz de nerespectare a obligatiilor de catre comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului.
LITIGII
Art. 14. - Litigiile dintre partile contractante, în cazul în care nu vor fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente.
Prezentul contract a fost încheiat astazi ....... în 3 exemplare originale, din care unul ramâne la comodant, unul la comodatar si unul la notariat.
Semnaturile partilor
COMODATAR,
S. C. .............. S.R.L. COMODANT,
Dl./D-na ............
Comentarii articol (0)