44,6% dintre romani, de acord cu votul obligatoriu, scrie economica.net.
Aproape jumatate dintre romani sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu, releva un sondaj INSCOP remis, luni, Agerpres.
Astfel, 44,6% dintre romani sunt de acord cu votul obligatoriu deoarece considera ca daca vin mai multi oameni la vot se pot schimba lucrurile in bine, in timp ce 41,7% se declara impotriva motivand ca actuala clasa politica nu poate schimba lucrurile in bine, iar 13,6 dintre respondenti nu au raspuns la aceasta intrebare.
Legislatia fiscala este rescrisa: Care vor fi efectele pentru mediul de afaceri?, se intreaba capital.ro.
Dupa 10 ani de la publicarea Codului Fiscal, perioada in care o serie de ordonante de urgenta au inghesuit peste 400 de articole individuale in 298 de pozitii, transformand legislatia fiscala intr-o provocare inclusiv pentru profesionisti, guvernul a publicat un proiect de rescriere a Codului Fiscal.
La aceeasi data a fost supusa opiniei publice si varianta rescrisa a Codului de Procedura Fiscala, ca un raspuns adresat solicitarilor venite din partea mediului de afaceri.
Romania domina topul fraudelor cu fonduri europene. Cu peste 100 de nereguli, avem corectii financiare de 285 de milioane de euro, anunta adevarul.ro.
Tara noastra apare intr-un clasament al Comisiei Europene pe locul al doilea la numarul de nereguli in cheltuirea fondurilor comunitare (109) si pe al treilea la corectiile financiare (285 de milioane de euro) inregistrate in anul 2013.
Raportul Comisiei Europene privind protejarea intereselor financiare ale UE pe anul 2013, publicat vineri, plaseaza Romania printre tarile cu cea mai intensa activitate de fraudare a fondurilor comunitare inregistrata anul trecut.
Tara din Europa care vrea sa renunte complet la banii cash pana in 2020, mentioneaza dailybusiness.ro.
Doar 5% din tranzactiile anuale din economie care au loc in Norvegia se mai fac cu bani lichizi, iar institutiile financiare din aceasta tara sustin ca autoritatile de la Oslo ar trebui sa renunte la banii lichizi pana in 2020.
Astfel, oficialii Finans Norge, o organizatie care reprezinta peste 200 de institutii financiare norvegiene, militeaza pentru eliminarea tranzactiilor cu bani cash, in scopul diminuarii numarului de infractiuni, precum jaf si spalare de bani.
Comentarii articol (2)