ASF a inceput testul de stres pe piata asigurarilor. Scopul: evaluarea socurilor asupra stabilitatii financiare, scrie capital.ro.
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a inceput programul de evaluare a calitatii elementelor de activ si pasiv din bilanturile companiilor de asigurare si realizarea unui test de stres, informeaza institutia.
Proiectul AQR (Asset Quality Review) cuprinde evaluarea a peste 80% din activele de pe piata de asigurari si reprezinta in fapt auditul pietei nationale a asigurarilor. Evaluarea va include un test de stres pentru dimensionarea impactului socurilor din piata (conditii de scenarii adverse) asupra stabilitatii financiare a sectorului de asigurari din Romania.
Cat de rupta e Romania intre bogati si saraci, se intreaba adevarul.ro.
Indicatorii economici reflecta discrepante regionale tot mai mari care duc, practic, la doua Romanii, cu realitati diferite. In timp ce judetele Vaslui, Botosani si Teleorman se zbat intr-o saracie la limita subzistentei, Capitala, Timis, Brasov, Constanta si Sibiu prospera pe fondul dezvoltarii industriei.
Polarizarea economiei romanesti a ajuns la apogeu: Vaslui, Botosani, Teleorman, Neamt si Mehedinti genereaza un Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor mai mic de 20.000 de lei, la jumatate fata de cele mai bogate judete: Timis, Brasov Constanta, Sibiu si Arges. Bucuresti si Ilfov produc un PIB/cap de locuitor de peste 76.000 de lei.
Cat au romanii in fondurile de pensii private, titreaza romanialibera.ro.
Peste 6,5 milioane de romani au conturi private de pensii. Administratorii acestor fonduri au obtinut, in ultimul an, randamente de aproximativ 12%, cu mult peste nivelul inflatiei.
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) si facultative (Pilonul III) au ajuns, impreuna, la active nete in administrare in valoare totala de aproape 17,5 miliarde lei (4 miliarde de euro) la mijlocul anului 2014, potrivit unui comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
Comentarii articol (0)