10.000 de romani au incasat deja pensiile private. Au primit toti banii odata, scrie economica.net.
Lipsa unei legislatii complete in domeniu, dar si perioada inca scurta de cotizare nu permite fondurilor private de pensii sa plateasca anuitati romanilor care au ajuns deja in postura de a incasa pensia. Totusi, datele Economica.net arata ca in jur de 10.000 de romani au beneficiat deja de sumele stranse in conturile aferente pilonului II de pensii.
Isarescu vrea o lege privind aderarea la euro in 2019, pentru a contracara ciclurile electorale, anunta dailybusiness.ro.
Guvernatorul Mugur Isarescu considera ca Romania indeplineste toate criteriile de aderare la euro, dar tinta convenita politic, de 1 ianuarie 2019, ar trebui cuprinsa intr-o lege adoptata de Parlament, dupa alegerile prezidentiale, pentru ca ciclurile electorale sa nu afecteze reformele necesare.
Ajutoare UE pentru tarile penalizate de Rusia. Romania direct implicata, informeaza evz.ro.
Comisia Europeana activeaza masuri de sprijin in ceea ce priveste anumite fructe si legume perisabile, in contextul restrictiilor impuse de Federatia Rusa asupra importurilor de produse agricole din UE.
Rusia anunta interdictia de import pentru mai multe tipuri de fructe si legume,aceasta fiind una din pietele principale de export pentru categoria de produse perisabile. Pe baza unor date recente, impactul incepe sa fie simtit pe anumite piete. Fermierii nu si-au putut face planuri de rezerva care sa aiba in considerare embargoul rusesc si, in mod clar, nu vor gasi la timp planuri alternative.
Statul, dat in judecata pentru scumpirea accelerata a gazelor, mentioneaza adevarul.ro.
Asociatia Romana a Consumatorilor de Utilitati (ARCU) va da in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) pentru a obtine in instanta reducerea pretului la gaze naturale cu 20-30%, a declarat, pentru „Adevarul“, Cristina Toderas, presedintele organizatiei.
„In septembrie vom demara o actiune colectiva. Guvernul a decis in 2012 liberalizarea preturilor la productia interna de gaze, dar aceasta nu este altceva decat o crestere de pret reglementat. Autoritatile au inceput liberalizarea fara sa existe o piata a gazelor, asa cum avem in cazul electricitatii, iar primele tranzactii s-au facut abia lunile trecute si doar in cantitati mici. Concomitent, liberalizarea a inceput fara sa existe o obligatie a producatorilor si furnizorilor de gaze de a tranzactiona transparent si nediscriminatoriu pe vreo bursa de gaze“, a afirmat ea.
Comentarii articol (0)