Asigurarea obligatorie a locuintei se scumpeste. Nimeni nu isi asuma inca majorarea, scrie economica.net.
Toate institutiile implicate in administrarea programului de asigurare a locuintelor impotriva dezastrelor naturale se pun de acord ca pretul politei obligatorii trebuie majorat. Nimeni nu isi asuma insa, deocamdata, aceasta decizie.
Cand devin impozabile activitatile realizate de nerezidenti in Romania, se intreaba capital.ro.
Activitatile realizate in Romania de nerezidenti - persoane juridice sau fizice - trebuie analizate din punctul de vedere al tratamentului fiscal. In functie de activitate, obligatiile de declarare si plata sunt diferite.
Este foarte important de retinut ca o analiza similara se face ori de cate ori se pune problema unor tranzactii similare desfasurate de entitati din Romania in alte state, insa in acest caz este necesara si studierea prevederilor specifice din legislatia locala.
Reabilitarea termica a blocurilor nu mai e gratuita, mentioneaza evz.ro.
In timp ce edilii au promis anvelopare gratis si se lauda ca acceseaza fonduri europene, locatarii care nu au inca termopane de la primarie trebuie sa achite de acum o parte din lucrari daca intra in program. Promisiunea electorala pe care s-au axat majoritatea edililor din Capitala in 2012 nu mai poate fi respectata: reabilitare termica gratuita. Astfel, in timp ce edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, promitea atunci ca vor fi reabilitate toate blocurile din sector in 12 luni, primarul sectorului 3, Robert Negoita, sustinea ca sunt bani ca sa lipeasca polistiren pe toate blocurile si ca nu intelege cum edilul pe care l-a inlocuit nu a facut acest lucru gratis.
In Romania insolventa este generalizata, dar concordatul preventiv nu a fost folosit decat in „maxim cinci cazuri“, informeaza adevarul.ro.
In Romania nu au existat mai mult de cinci firme care sa fi apelat la concordatul preventiv in perioada 2006-2014, cat a fost in vigoare vechea lege a insolventei, a declarat, in cadrul unui forum despre insolventa si faliment, Cristian Ravasila, director al echipei de servicii de restructurare a afacerilor din cadrul PricewaterhouseCoopers.
Concordatul preventiv presupune o restructurare a unei companii, dar in afara procedurii de insolventa. Potrivit noului Cod al Insolventei, concordatul preventiv presupune existenta unei oferte, dar si un administrator concordatar, similar celui judiciar din cadrul insolventei.
Comentarii articol (0)