Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite continua, prin introducerea a inca 7 molecule noi, anunta Ministerul Sanatatii intr-un document de presa publicat recent.
Mai precis, este vorba despre pacientii care sufera de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum si boli inflamatorii reumatice si cronice, care vor beneficia de tratament inovativ.
Aceasta intrucat Ministerul Sanatatii a lansat recent, in pentru dezbatere publica, proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate, pe care il puteti consulta aici.
"Asa cum am promis, continuam procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care 9 pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca 7 produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Totodata, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sanatatii ca rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie, conform calendarului aprobat de actualizare.
--
Amintim ca Ministerul Sanatatii a introdus, in acest an, alte 17 medicamente noi pentru pacientii cu boli rare.
"Pentru prima data in ultimii sase ani, lista cu medicamente se va actualiza. Vom compensa un numar de 17 medicamente orfane, fara echivalent terapeutic, care se adreseaza pacientilor ce sufera de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia si boli neurologice degenerative. Aceste medicamente sunt esentiale pentru ca acesti pacienti sa poata trai", a declarat, in primavara, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Comentarii articol (2)