Ionut Dumitru: Romania va avea o crestere economica de 1,5% in acest an, scrie economica.net.
Romania va obtine, in acest an, o crestere economica de 1,5%, fara a fi luata in calcul agricultura, avand in vedere cifrele slabe referitoare la evolutia principalelor sectoare ale economiei in primele opt luni ale acestui an, a declarat miercuri presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, in cadrul unei conferinte pe teme economice.
Stimulul pentru "nemunca" a crescut vertiginos in ultimii doi ani, titreaza capital.ro.
Sumele acordate ca venit minim garantat au crescut cu cate 30% de la an la an, in 2013 si 2014, potrivit datelor Ministerului Muncii. Sociologii avertizeaza ca exista riscul, dovedit in multe cazuri, ca ajutorul cumulat cu alte forme de sprijin sa depaseasca salariul minim si sa descurajeze munca.
In prima jumatate a acestui an, guvernul a platit 333 milioane de lei beneficiarilor de venit minim garantat cu 30% in plus fata de 2014. Aceeasi evolutie a avut loc si in 2013 comparativ cu 2012.
Sute de firme sunt "controlate abuziv", pe "teme inventate", acuza liderii intreprinzatorilor, informeaza adevarul.ro.
Peste 200 de firme din Capitala au fost controlate abuziv, incepand din luna martie a anului trecut, de inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), acuza reprezentantii IMM-urilor. Foarte multe IMM-uri cu o activitate profitabila intra astfel in incapacitate de plata, a declarat, miercuri, presedintele Consiliului National al IMM (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, intr-o conferinta de presa.
„In cazul controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Directiei Antifrauda Fiscala la diverse intreprinderi mici si mijlocii, au fost aplicate, in mod gresit, dispozitiile articolului 11, alineatul 1 din Codul Fiscal, fiind eliminate din baza de calcul a impozitului pe profit si a TVA deductibil facturile emise de societati care au fost declarate inactive dupa ce a avut loc operatiunea impozabila. In cazul municipiului Bucuresti, este vorba de peste 200 de firme care au fost controlate abuziv incepand din luna martie a anului trecut. In urma controalelor, aceste firme, care au un bun istoric fiscal, au intrat in incapacitate de plata, avand conturile imediat blocate“, a afirmat Ovidiu Nicolescu.
Evz.ro: Este oficial! Va puteti schimba mai usor furnizorul de energie electrica
Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a aprobat procedura privind schimbarea furnizorului de energie electrica de catre clientul final, mentioneaza comunicatul ANRE.
Documentul reprezinta o imbunatatire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrica aprobata prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si a fost elaborat in scopul armonizarii regulilor de schimbare a furnizorului aplicate in Romania cu legislatia Uniunii Europene.
Comentarii articol (0)