Ministrul Agriculturii: TVA la alimente nu poate fi redusa sub 15% pana in decembrie 2015, scrie economica.net.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, sustine, intr-un raspuns la o intrebare adresata de un senator PSD privind reducerea TVA la produsele ecologice, ca, potrivit unei Directive a Comisiei Europene, cota de TVA la toate produse alimentare nu se poate reduce sub 15% pana in 31 decembrie 2015, scrie Mediafax.
JTI: Propunerile Ministerului Finantelor privind accizele pe 2015 vor scumpi tigarile, titreaza evz.ro.
Ministerul Finantelor a anuntat marii producatori de tutun cum intentioneaza sa modifice accizele pentru anul viitor. Potrivit JTI Romania, impactul de scumpire a pretului unui pachet de tigari din categoria mai ieftina este de pana la 25 bani, in functie de nivelul accizei, la nivelul care ar fi trebuit atins in 2018.
La sfarsitul saptamanii trecute, Finantele au informat producatorii de tutun ca de la 1 aprilie anul viitor va scadea acciza ad valorem de la 18% la 14%, desi ar fi trebuit ajustata doar cu un punct procentual, potrivit calendarului convenit cu Comisia Europeana, iar nivelul propus trebuia atins abia in 2018, la finalul calendarului, relateaza Mediafax.
Nicolescu: Pretul gazelor pentru populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015, mentioneaza adevarul.ro.
Preturile gazelor produse in Romania si platite de populatie nu vor creste pana la 1 iulie 2015, urmand ca Guvernul sa elaboreze un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 – 1 iulie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor hidrocarburilor si de perioada mai lunga de aliniere agreata cu institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
In ceea ce priveste liberalizarea pentru consumatorii noncasnici (170.000 de firme), aceasta se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii Comisiei Europene, respectiv 1 ianuarie 2015.
Costul orar al fortei de munca a crescut cu 2,2% in T3, anunta romanialibera.ro.
Costul orar al fortei de munca in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare a crescut cu 2,2% in trimestrul al treilea fata de trimestrul precedent si cu 5,2% fata de acelasi trimestru al anului anterior, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).
"Fata de trimestrul II 2014, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a crescut in majoritatea activitatilor economice. Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in invatamant (13,07%) ca urmare a diminuarii timpului efectiv lucrat fata de trimestrul precedent datorita vacantei scolare (fenomen caracteristic acestei activitati in trimestrul al III-lea al fiecarui an), administratie publica (5,77%), alte activitati de servicii (3,97%) si industria extractiva (3,95%)", arata INS, intr-un comunicat citat de Mediafax.
Comentarii articol (0)