ACCES GRATUIT
Producatorii de bere din Romania vor acciza la nivelul minim european
Producatorii de bere din Romania solicita un tratament nediscriminatoriu aplicat bauturilor fermentate, printre care se regasesc berea si vinul, si cer revenirea accizei la bere la nivelul minim european, de 3,3 lei/hl/grad Plato, a declarat, joi, pentru Agerpres, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu.
Articolul continuă mai jos
Potrivit acestuia, la vin, care face parte din aceeasi categorie a bauturilor fermentate, acciza este zero, in timp ce la bere se plateste acciza, care nu este nici macar la nivelul minim, potrivit Agerpres.
"Ideea este ca la vin aplicam nivelul minim al accizei, care este zero euro pe hectolitru de produs finit, iar la bere nu mai suntem la nivelul minim, ci la un nivel mai mare. De anul viitor, orice indexare cu inflatia, la bere va creste (acciza - n. r.), iar la vin va ramane zero. De asta spunem ca nu este echitabil", a explicat Bratu.
Cititi articolul integral pe Business24.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)