1. Constantin Lupulescu, cel mai bun sahist roman al anului
Constantin Lupulescu, legitimat la AEM Luxten Timisoara, a fost desemnat cel mai bun sahist roman al anului 2014, in clasamentul intocmit de federatia de specialitate din tara noastra.
Constantin Lupulescu a totalizat 1500 de puncte si a fost urmat in aceasta ierarhie nationala de Irina Bulmaga (Politehnica — Antibiotice Iasi) cu 1300 de puncte si de Cristina Foisor (AEM Luxten Timisoara), cu 1125 de puncte.
2. "#Selfie", de Cristina Iacob, cel mai vizionat film romanesc in cinematografe, in 2014
Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, s-a clasat pe primul loc in preferintele romanilor in ceea ce priveste filmul autohton in acest an, cu 102.026 de spectatori, locul al doilea fiind ocupat de o alta comedie, "America, venim", de Razvan Savescu, care a atras in cinematografe 28.081 de persoane.
Filmul "#Selfie", regizat de Cristina Iacob, care a fost vizionat de 102.026 de spectatori in cele 25 de saptamani cat a rulat in cinematografele din Romania, spune povestea a trei proaspat absolvente de liceu, care, in loc sa stea acasa sa invete pentru bacalaureat, decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel. Lungmetrajul a avut premiera pe 9 mai si a avut incasari de 1.147.487 de lei, potrivit box office-ului publicat pe cinemagia.ro, la data de 30 decembrie.
3. 2014, anul in care Romania a inceput sa conteze pe piata mondiala de arta, prin Adrian Ghenie
Romania a intrat in atentia pietei mondiale de arta in 2014 datorita tanarului artist roman Adrian Ghenie, care a vandut in acest an, la licitatii importante, un numar de zece lucrari, stabilind si un record personal, cu tabloul "The Fake Rothko", adjudecat pentru 1,7 milioane de euro.
Ascensiunea romanului Adrian Ghenie pe piata mondiala de arta a culminat in acest an cu includerea sa pe primul loc intr-un top 50 al artistilor contemporani care au performat surprinzator de bine in licitatii in 2014, realizat de site-ul artnet.com. Conform sursei citate, un numar total de zece lucrari realizate de Adrian Ghenie au fost vandute in acest an in licitatii.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (0)