Pe de alta parte, este la fel de adevarat ca nevoia de a face altceva, de a iesi din rutina, aduce multi profesionisti in pragul unor crize de identitate profesionala (si nu numai) a caror solutionare e posibila doar cu solutii adaptate fiecarei “povesti” in parte. Intrebarile legitime pe care si le pun cei care se gandesc la un start-up revin adesea in discutiile noastre de consiliere, acesta fiind motivul pentru care ne-a atras atentia si articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandam azi.
Printre dilemele din topul listei se afla cea referitoare la modul in care experienta dintr-o corporatie poate fi transferata in zona unui start-up, precum si teama ca, in loc sa fie un avantaj, anii de experienta intr-o structura bine pusa la punct nu au facut decat sa amorteasca sau, si mai rau, sa anuleze capacitatea de a reactiona eficient in fata imprevizibilului si de a gasi solutii “in afara cutiei cu proceduri”.
Iata, asadar, cateva dintre ideile care va pot ajuta sa treceti cu incredere de la corporatie la start-up, avand insa mereu in vedere faptul ca retete universale de succes nu exista si ca fiecare trebuie sa isi asume sansa unor esecuri cateodata inevitabile.
Ce puteti transfera cu succes intr-un start-up dupa ani buni de experienta in corporatie?
1. Spiritul de echipa.
2. Cunoasterea detaliata a proceselor care functioneaza
3. Pasiunea pentru invatare si dezvoltare
4. Abilitatile de comunicare
5. Entuziasmul noilor inceputuri
Ca sa descoperiti si mai multe idei despre modul in care va puteti folosi de experienta corporatista fara sa ii permiteti sa va limiteze/blocheze, cititi tot articolul "5 Ways Your Corporate Background Can Help You Get a Startup Job".
Articol preluat de pe www.portalhr.ro. Puteti citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)