Isarescu despre Codul Fiscal: Mai rau decat sa nu reduci TVA este sa il reduci si sa revii asupra deciziei, scrie capital.ro.
E clar ca reducerea TVA este de dorit nu numai din punct de vedere social, ci si din punct de vedere economic, dar mai rau decat sa nu reduci TVA este sa il reduci si sa revii asupra deciziei. O revenire ar fi nu numai dureroasa, ci ar avea efecte negative. Deci, cuvantul sustenabilitate este vital, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu referitor la proiectul de modificare a Codului fiscal.
"Analizam ceea ce s-a propus (proiectul de Cod Fiscal - n.r) cu foarte mare atentie. Suntem, ca orice banca centrala, prudenti in exprimari si in evaluari. Probabil ca in perioada urmatoare ne vom pronunta mai in detaliu. Esentiala mi se pare sustenabilitatea masurilor", a explicat guvernatorul BNR marti, in cadrul unei conferinte de presa.
ANIBI, pe urma averilor coruptilor si evazionistilor, mentioneaza adevarul.ro.
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a prezentat, ieri, in prezenta premierului Victor Ponta, principalele coordonate ale viitoarei structuri care se va ocupa de recuperarea prejudiciilor din dosarele penale. Intitulata Agentia Nationala de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate (ANIBI), institutia va avea 30 de angajati si va functiona in subordinea Ministerul Justitiei. Seful Agentiei va fi propus de MJ, iar adjunctul acestuia, de Ministerul Finantelor.
Proiectul de lege de infiintare a ANIBI, lansat in dezbatere publica, va fi trimis Parlamentului spre a fi dezbatut in regim de urgenta. Potrivit premierului Ponta, daca discutiile in cele doua Camere vor dura prea mult, nu este exclusa varianta adoptarii prin ordonanta de urgenta.
Codul Fiscal ne-ar lasa cu deficite imense, informeaza romanialibera.ro.
Noul Cod Fiscal, care tocmai ce a fost trimis de Guvern in Parlament, ne-ar lasa cu deficite bugetare imense, de peste 3% din Produsul Intern brut (PIB), gaura totala crescand de la 14,8 miliarde de lei in 2016 pana la 27,8 miliarde de lei in 2019, cu tot cu veniturile pe care le-ar recupera statul din cresterea economica, potrivit Consiliului Fiscal, care a avizat negativ proiectul.
Institutia avertizeaza ca Romania s-ar intoarce astfel in 2019 la deficite structurale la nivelul lui 2010, an in care tara noastra a trebuit sa reduca salariile bugetarilor cu 25%, sa scada ajutoarele sociale cu 15% si sa majoreze TVA de la 19% la 24%.
Comentarii articol (0)