Relaxarea fiscala propusa prin noul Cod Fiscal va cauza un gol bugetar de 37 miliarde lei in patru ani, scrie economica.net.
Masurile de relaxare fiscala propuse prin noul proiect de Cod Fiscal vor duce la neincasarea unor venituri bugetare de peste 37 miliarde lei in patru ani, jumatate din suma fiind insa recuperata pe baza efectului pozitiv care va fi inregistrat in economie, potrivit estimarilor Guvernului, scrie Mediafax.
Scenariul publicat in nota de fundamentare a proiectul de Cod Fiscal arata un impact negativ brut de 16,4 milliarde lei in 2016, din care cea mai mare parte, respectiv 11,5 miliarde lei, va proveni din scaderea TVA cu patru puncte procentuale, de la 24% la 20%.
Analiza evz. Economistii atrag atentia asupra punctelor tari si slabe din noul Cod Fiscal. Reforma fiscala a Guvernului poate relansa economia, mentioneaza evz.ro.
Cresterea economica se poate revigora, prin ieftinirile generate de scaderea TVA si prin diminuarea taxelor, ce vor lasa romanilor mai multi bani la dispozitie, considera economistii.
Noul Cod Fiscal va aduce schimbari radicale in taxarea persoanelor fizice si a intreprinderilor, in perioada 2016 - 2019, potrivit datelor prezentate ieri de ministrul de Finante, Darius Valcov, si premierul Victor Ponta. Proiectele de Cod Fiscal si de Cod de Procedura Fiscala au fost dezbatute ieri pentru prima oara in sedinta de Guvern.
Comedia erorilor: Pretul gazelor, de la „avem acceptul Comisiei Europene pentru amanarea liberalizarii“, la impunerea unei megascumpiri de 17%, titreaza adevarul.ro.
Pretul gazelor de productie interna a ajuns, in mod surprinzator, unul dintre motivele pentru care Guvernul a suspendat acordul cu FMI si CE, care au cerut scumpirea cu 17% a acestora, dupa ce anul trecut acelasi Executiv se lauda ca a primit acceptul Bruxelles-ului pentru amanarea calendarului de liberalizare din 2018 pana in 2021. „Adevarul“ va arata filmul evenimentelor.
Premierul Victor Ponta a declarat in data de 9 ianuarie ca Guvernul nu a convenit o scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International (FMI), unul dintre motive fiind liberalizarea pretului gazelor pentru populatie, iar celalalt fiind soarta companiilor producatoare de electricitate pe baza de carbune.
Masuri in al doispelea ceas pentru a nu pierde fonduri europene, informeaza romanialibera.ro.
Dupa ce a facut rambursari beneficiarilor din banii incasati din privatizare, Executivul a decis ca Trezoreria sa poata imprumuta autoritatile locale pentru finantarea proiectelor europene si plata corectiilor. De asemenea, EximBank va acorda primariilor si firmelor credite pentru cofinantare.
Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a anuntat recent ca se lucreaza la un proiect prin care, in cadrul EximBank, sa se creeze o banca de dezvoltare care sa acorde imprumuturi primariilor, dar si agentilor economici. Valcov a adaugat ca aceasta masura va fi insotita de o alta OUG, care sa permita primariilor sa se imprumute din Trezorerie, pe o perioada de pana la 20 de ani, pentru plata cofinantarilor si a corectiilor financiare.
Comentarii articol (2)