avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor IMPOZITUL MINIM (FORFETAR) - Reloaded
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

IMPOZITUL MINIM (FORFETAR) - Reloaded

"Premierul Victor Ponta a anuntat in premiera vineri seara ca a discutat in Guvern necesitatea introducerii impozitului forfetar la firmele din domeniul serviciilor fara a specifica insa cat ar putea fi impozitul forfetar pentru firmele din servicii, in cazul in care masura ar fi agreata la nivelul Guvernului si daca FMI ar fi de acord cu introducerea sa. Premierul spune ca aceasta masura, alaturi de alte reduceri de 5 miliarde de lei sunt necesare pentru a putea asigura plata salariilor si pensiilor. "

ce credeti, va fi "de acord" FMI?:rolleyes:
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:52, 5 Ianuarie 2013
Introducerea acestui timp de impozitare, fara corelarea acesteia cu alte masuri fiscala prompte, va conduce automat la scaderea venitului statutului, in conditiile in care noi efectiv cersim bani de la foruri europene. Parerea mea: trebuie combatut drastic economie subterana.
Un impozit progresiv va duce la o scadere mica a veniturilor statului din impozitul pe venit, dar va duce la o crestere a veniturilor din TVA.

O crestere a veniturilor populatiei (asta inseamna pana la urma) duce la cresterea consumului, deci o crestere a veniturilor din TVA.

Daca spre exemplu, limita impozitului pe venit progresiv ar fi de 18%, in loc de 16%, statul ar fi chiar pe plus.

Cred ca FMI va fi impotiva unei asemenea propunerii, asta din cauza faptului ca duce la o crestere a birocratiei fiscale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Memoriu fmi Ana Muntianu Ana Muntianu [b]Memoriu din partea grupului de firme de consultanta [u]Big 4 PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst&Young, Deloitte Tohmatsu & Touche[/u] cu privire la ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la brutul bugetarilor ContSters70098 ContSters70098 buna seara ce parere aveti de masura pe care vrea Guvernul sa o puna in aplicare? credeti ca va rezolva problemele tarii? credeti ca, spre exemplu, suma de ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala pentru bugetari camus camus Este posibil ca aceste reduceri salariale de 25% in domeniul buger, sa se aplice retroactiv din ianuarie 2010 ? (vezi toată discuția)