avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reducere salariala pentru bugetari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reducere salariala pentru bugetari

Este posibil ca aceste reduceri salariale de 25% in domeniul buger, sa se aplice retroactiv din ianuarie 2010 ?
Nu cred. Orice act normativ intra in vigoare la data publicarii in MO sau la o data ulterioara expres precizata.
Nu.. S.a spus ca de la 1 iunie, Dar daca e asa, pana se modifica legea unica de salarizare, legea pensiilor care acum se aqfla in parlament, , pana trece prin parlament ordonanta asta, vine toamna. Dar... ar fi neconstitutionala o lege care sa aiba efect retro.. Apoi art. 15 din Constitutie.... Curtea constitutionala.... oare cum va solutiona constatarea neconstitutionalitatii ???
Curtea Constitutionala cam joaca cum canta ursul...cea mai buna dovada este faptul ca a declarat constitutionala legea 330/2009 in totalitatea ei, mentionand in expozitiv obligatia statului de a mentine veniturile bugetarilor la nivelul din decembrie 2009, iar in dispozitivul deciziei (cel care conteaza, de fapt) a "uitat" sa mentioneze acest fapt....drept pentru care avem salariile care le avem, dupa reincadrare...#-o
justicemn a scris:

Nu cred. Orice act normativ intra in vigoare la data publicarii in MO sau la o data ulterioara expres precizata.


Stimata domnisoara

Teoretic, aveti dreptate!
Practic, nu pentru ca traim in tara tuturor posibilitatilor.

Va dau si un exmplu, din care rezulta ca teoria este teorie, dar practica ne...

Vedeti Lege nr. 329 din 2009.
- legea este din 5 noiembrie 2009
- art. 10: (1) ...conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, sunt obligati sa
b) să reducă programul de lucru;perioada octombrie-decembrie 2009,
Retroactiv nu o sa se aplice reducerea cu 25% dar peste cateva luni va creste fiscalizarea prin cresterea impozitului de la 16% la minim 20%.
Iar dupa precizarile facute de presedintele-premier in 10 mai, nu vor scade veniturile salariale cu 25% ci fondul de salarii. Asa ca pentru unii veniturile salariale vor scade cu 100% (vor fi dati afara), altora le va scade cu mai mult sau mai putin de 25% astfel incat intregul fond de salarii sa fie mai mic de la i iunie cu 25%.
S-a deschis inca un front de lupta in interiorul fiecarei institutii unde ve vor bate pilele intre ele si vor pierde cei care nu au proptele.

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti neachitate vika vika Un salariat a castigat in instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila un spor retroactiv ptr anii 2006,2007 si 2008. Hotararea de la Curtea de Apel a ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Ne ia statul 10% sau 25% din salarii? Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Am citit proiectul de OUG....acolo scria ca statul o sa ia 25% din salariu. La televizor in schimb se poarta tot felu de discutii cum ca o sa ia doar ... (vezi toată discuția)