avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti neachitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti neachitate

Un salariat a castigat in instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila un spor retroactiv ptr anii 2006,2007 si 2008. Hotararea de la Curtea de Apel a fost emisa in data de 8 Mai 2009 si ridicata de la Curtea de Apel in data de 15 Iunie 2009.Urma ca drepturile banesti sa-i fie virate in data de 10 Iunie 2009,data la care se acorda salariul .
In data de 18 Iunie 2009 In MO 419 a aparut OUG 71 prin care se arata ca se sisteaza plata sumelor de bani prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala si care sunt devenite executorii pana la data de 31 Decembrie 2009.Institutia intr-o astfel de situatie a asistat toate platile de aceasta natura spre nemultumirea evidenta a salariatilor.Mentionam ca data de virare a salariilor este data de 10 ale lunii iar eventualele operatiuni prin Trezorerie pot privii doar prestarile de servicii sau achizitionari de materiale...deci nu drepturi de natura salariala
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 03:25, 2 August 2009
si care este intrebarea dvs?
trebuie sa respectati legea.B-)
Corect!
Si eu sunt de acord ca trebuie respectata legea, dar de ce trebuie respectata numai de noi "muritorii de rand" ???
Nu este corecta aceasta decizie, cu reesalonarea pe trei ani a drepturilor salariale castigate in instanta, este un drept castigat, acolo unde nu s-a aplicat corect "legea" ?!
De ce numai noi trebuie sa o respectam, sa platim impozite, taxe, contributii ? Numai "noi" avem bani??
Numai bugetul / statul este in "CRIZA" ?? Acolo, guvernantii nostri considera bugetul un sac fara fund. Pana cand??
Daca suntem in criza de ce sufoca toti angajatorii cu obligativitatea platii impozitului forfetar?? Raman surprinsa cate societati isi inchid portile.

Consider ca aceasta ordonanta OUG 34/2009 este nula de drept, prin aplicarea ei imediate. Legal ar trebui sa intre in vigoare in octombrie, conform codului fiscal. Nu??

"""Modificarea şi completarea Codului fiscal
Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege."""

Ca sa intre in vigoare acest OUG 34, nu ar fi trebuit abrogat acest articol????
S-au traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor, absurditatilor si ilegalitatilor, a coruptiei si prostiei pe fata, a minciunii si inselaciunii???

Daca esti un om obisnuit si vrei sa obtii un job, angajatorul te intoarce pe toate partile, cu teste profesionale, psihologice, cu caziere, cu recomandari, numai guvernantii nostri nu sunt testati, puterea banului si puterea votului multimii pe listele electorale isi spun cuvantul.
Au ajuns sa cerseasca votul multimii ca sa-si atinga scopurile, sa aiba foloase, avantaje, putere, influenta.
Unii au asteptat sa ajunga la putere sa poate vorbi la telefon in valoare de 5 mii si ceva pe luna, ca din buzunarul lor nu si-ar permite.
De ce cand dai din buzunarul personal esti mai cumpatat iar cand primesti totul de-a gata ai fi in stare sa iei cu 7 maini??
De ce societatile comerciale au cheltuieli limitate deductibile/nedeductibile???
Guvernantii nostri de ce nu pot trai si ei dupa legea codului fiscal (ce ai voie si ce nu ai voie sa faci) nu dupa reguli, legi si avantaje facute de ei NUMAI pentru ei !!!!

Sa vorbim iar de aplicarea legii:

Codul fiscal:
"" Art. 21. - (1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
(2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri şi:
......
e) cheltuielile de transport şi de cazare în ţară şi în străinătate, efectuate pentru salariaţi şi administratori, precum şi pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme; """

vorbim de cheltuielile de transport - deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul si a tva-ului aferent - daca principala mea activitate este conform CAEN 6920 si am venituri din aceasta activitate de ce nu pot deduce combustibilul si tva-ul aferent???? Sau am deductibilitate numai la biletele de ITB si cartele METROU??? (este o intrebare retorica)

Deci asa: am muncit si am investit sa pun bazele unei societati (taxe inregistrare la Reg.Com), sediu, calculatoare, licente, birouri (sa ai un sediu decent-chipurile sa ai un tonus bun, zic eu), pregatirea mea (daca nu muncesti nu-ti baga nimeni in traista), orele tarzii de studiu al legislatiei (ca de, am fost educati in spiritul legii ca sa aplicam corect legea) si toate astea pentru ce??? Cu ce a contribuit statul la toate astea???
Logic si normal, cauti sa prosperi si tu, sa te dezvolti, ca pana la urma asta este rolul business-ului, altfel te-ai angaja la buget si faci acolo o singura lucrare pana iti creste barba (este un loc sigur, stabil, pana nu demult era si bine platit) te zbati sa faci venituri (o cifra de afaceri care poate fi etalon in impozitul forfetar) si sa te duci la client cu mijloacele de transport in comun (pentru ca este o cheltuiala deductibila) pe caldura asta sa-ti curga transpiratia din cap pana in picioare iar cand ajungi la client sa ceri un pahar cu apa inainte sa te prabusesti.
Iar daca te deplasezi cu masina (chiar daca faci spume in trafic si la semafoare) de ce sa-ti deduci benzina si tva-ul, pentru ca nu te regasesti la EXCEPTIII !!!
Atunci statul de ce imi i-a impozit pe veniturile mele, cu ce drept ????
Vedeti, am ajuns tot in sclavagism, platim biruri cu japca, doar ca este un slavagism cu alta fata, cu LCD-uri, cu laptop-uri si masini - un sclavagism cu alta fata umana....

Sa nu mai vorbim de acest protocol si ch.sociale de 2%, (nu mai are importanta la ce se aplica, ca tot mici sunt)si de acele venituri neimpozabile in suma de 150 lei, reprezentand cadouri pentru copii, zile de 8 matie,..etc, care sunt plafonate doar pentru oamenii obisnuiti.

Daca s-ar aplica codul fiscal pentru toata lumea (se mai da un OUG cu aplicabilitate imediata, in care se includ si institutiile statului, guvernul..s.a.m.d) cred ca s-ar transforma deficitul in crestere economica.
Nu credeti ca ar trebui sa fim uniti in situatii de "criza" ???
De ce la noi se potriveste "mai rarut ca-i mai bunut" iar la ei " fara numar, fara numar" ???

:rtfm::worthy::worthy::worthy::worthy:

ma scuzati, asta ca m-ati provocat cu respectarea legilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar la pfa Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca OUG 34 se aplica intr-un fel la PFA-uri? privind impozitul forfetar si deductibilitatea cheltuielilor? (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)
Contabilitate stanciu mihaela stanciu mihaela ce pasi sunt se urmat pentru a tine contabilitate primara la o firma de transport (vezi toată discuția)