Secretele companiilor de asigurare. Cum se face evaluarea daunelor din accidente, se intreaba economica.net.
In doar doua tari din Europa specialistii in evaluarea daunelor sunt certificati de un organism dedicat. In nicio tara, insa, externalizarea serviciilor de evaluare a daunelor din accidente auto nu este obligatorie, asa cum propun reprezentantii service-urilor sa fie in Romania.
Infiintarea unui corp separat de specialisti care sa detina monopol pe evaluarea daunelor din accidente auto ar incalca doua dintre cele mai importante acte normative care guverneaza piata europeana a serviciilor fnanciare, releva un studiu al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurarea si Reasigurare din Romania.
CASS la chirii: Beneficii pentru contribuabil sau pentru stat?, titreaza capital.ro.
Aceasta noua obligatie fiscala implica noi reguli procedurale privind declararea si determinarea venitului impozabil din cedarea folosintei bunurilor, ca si stabilirea obligatiilor fiscale finale. In acest sens, OUG nr. 88/2013 aduce modificari asupra prevederilor Titlului III din Codul Fiscal („Impozitul pe venit“) si asupra Titlului IX („Contributii sociale obligatorii“).
Modificarile fac referire in principal la obligatiile autoritatilor fiscale de a determina venitul anual realizat, de a verifica incadrarea in plafonul corespunzator anului fiscal respectiv pentru CASS, de a deduce CASS din veniturile din cedarea folosintei bunurilor in momentul stabilirii obligatiilor fiscale anuale, de a recalcula baza impozabila in vederea deducerii contributiilor sociale de sanatate si de a determina impozitul pe venit datorat.
Ce cumpara romanii cu tichetele cadou, titreaza evz.ro.
In perioada ianuarie - martie a acestui an volumul tichetelor cadou acordate a crescut cu 14,6% fata de perioada similara din 2014, potrivit unui studiu realizat de Up Romania asupra bazei proprii de clienti. De asemenea, valoarea comenzilor de tichete cadou a crescut cu pana la 33% per comanda.
In ceea ce priveste utilizarea tichetelor cadou, beneficiarii prefera magazine din domenii precum: electronice-electrocasnice, moda, cosmetice, bricolaj.
Efectul ANAF la bufet: nu se mai dau produse „pe caiet“. De frica Fiscului, comerciantii au oprit vanzarile pe datorie, mentioneaza adevarul.ro.
Razboiul cu mica evaziune declansat recent de Fisc i-a speriat pe administratorii magazinelor satesti care vindeau produse „pe caiet“, lucru care i-a adus la disperare pe clientii cu venituri mici.
Practica vanzarii pe datorie („pe caiet“) a fost, pana nu demult, balonul de oxigen care asigura atat produsele de imediata necesitate pentru familiile cu venituri mici, in special de la tara, cat si un nivel rezonabil al vanzarilor pentru micii comercianti.
Comentarii articol (2)