Avand in vedere dispozitiile art. 106 lit. i) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:
Art. I. - Regulamentul privind concediile judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 325/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 815 din 8 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins: „(2) Durata concediului de odihna prevazuta in prezentul regulament este corespunzatoare activitatii desfasurate timp de un an calendaristic. La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.”
2. La articolul 5, alineatul (2) se abroga.
3. La articolul 7, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins: „Art. 7. - (1) Daca judecatorul sau procurorul, din motive justificate, nu a putut efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, la cererea sa, concediul de odihna neefectuat va fi acordat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la acest concediu, pe baza programarii aprobate de presedintii instantelor judecatoresti sau, dupa caz, de conducatorii parchetelor. In acest caz, drepturile banesti se suporta din fondurile aferente anului in care se efectueaza concediul de odihna.”
4. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins: „Art. 12. - (1) Concediul de odihna neacordat judecatorilor sau procurorilor transferati la o alta instanta ori la un alt parchet se va acorda acestora de catre instanta ori parchetul la care au fost transferati, iar indemnizatia de concediu acordata potrivit legii va fi suportata de catre institutia la care au fost transferati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si in cazul judecatorilor si procurorilor promovati, delegati sau detasati la alte instante, parchete, alte autoritati sau institutii publice, in cazul celor alesi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sau care ocupa functia de inspector judiciar, precum si in cazul judecatorilor numiti in functia de procuror sau al procurorilor numiti in functia de judecator.”
5. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins: „Art. 23. - (1) Judecatorii si procurorii care nu au desfasurat activitate pe durata intregului an calendaristic si nu s-au aflat in una din situatiile prevazute la art. 2 alin. (2) nu au dreptul la concediu de odihna pentru acel an.
(2) Judecatorii si procurorii au dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care se afla in incapacitate temporara de munca, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic. In acest caz, concediul de odihna anual se acorda intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acestia s-au aflat in concediu medical.”
Art. II. - Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Marius-Badea Tudose
Bucuresti, 7 aprilie 2015.
Nr. 327.
Comentarii articol (0)