Legea privind insolventa persoanelor fizice a fost aprobata miercuri, prin vot final de Camera Deputatilor.
Documentul cuprinde trei modalitati prin care insolventa persoanelor fizice va putea fi solutionata, respectiv pe baza de plan de rambursare a datoriilor, prin lichidare de active sau procedura simplificata.
Conform specialistilor, noile reglementari au o serie de lacune, insa cuprind si cateva avantaje.
Cititi articolul integral AICI!
Activitatile independente desfasurate de profesiile libere sau in baza contractelor de drepturi de autor vor putea fi reclasificate in activitati dependente.
Masura este cuprinsa intr-un proiect de act normativ pentru modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, adoptat astazi in sedinta de Guvern. Concret, documentul abroga punctul 1 al Normelor de aplicare a Codului fiscal.
Detalii AICI.
Articolele din actuala legislatie care prevedeau impozitarea bacsisului au fost eliminate marti de Comisia de buget a Senatului, la propunerea Ministerului Finantelor, informeaza agentia Mediafax.
Decizia senatorilor a venit ca urmare a declaratiilor ministrului finantelor Eugen Teodorovici, care a precizat recent ca se va renunta la impozitarea bacsisului.
Mai multe informatii in acest material.
Deputatii din Comisia de buget-finante au stabilit marti ca doar 100 de persoane vor fi declarate castigatoare la Loteria bonurilor fiscale, asa incat premiul va fi de 10.000 de lei de persoana.
Amendamentele aduse de deputati vin dupa ce ministrul finantelor Eugen Teodorovici a anuntat inca din aprilie ca intentioneaza sa schimbe Loteria bonurilor fiscale, pentru ca sunt prea multi castigatori, iar premiul este mic.
Puteti citi mai multe AICI.
Alocatia de stat a copiilor se va dubla, potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri, prin vot final, de Camera Deputatilor.
Mai precis, documentul prevede ca alocatia lunara de stat pentru copiii de 2-18 ani si liceenii de peste 18 ani va creste de la 42 la 84 de lei.
Detalii AICI.
Amenzile contraventionale vor putea fi achitate intr-un cont unic al Trezoreriei, iar informatiile despre acestea vor fi incluse intr-un sistem electronic de evidenta, conform unui proiect de act normativ aprobat miercuri de Guvern.
Totodata, reglementarile adoptate prevad si marirea semnificativa a termenului in care contravenientii pot plati jumatate din cuantumul minim al amenzii: de la 48 de ore la 15 zile.
Aflati mai multe informatii de AICI!
Persoanele fizice sunt obligate sa depuna pana pe 25 mai la ANAF formularul 200, prin care sa raporteze veniturile realizate in 2014.
Declaratia poate fi transmisa anul acesta printr-un nou serviciu al Fiscului, nu doar prin variantele clasice.
Detalii AICI.
Firmele trebuie sa depuna situatiile financiare pe 2014 pana pe 2 iunie, la Ministerul Finantelor.
In acest sens, societatile vor intocmi si vor depune bilanturile in conformitate cu reglementarile publicate la inceputul anului de catre MFP.
Mai multe informatii AICI.
Comentarii articol (0)