avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A apărut proiectul de modificare și de completare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă - [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: lucylucy60 , utilizator 13:09, 6 Octombrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbaterile se vor face in parlament. Dupa aprobare, promulgare si publicare in MO putem discuta. In prezent este doar campanie electorala.
Proiectul este proiect
Pana la finalizarea formei finale mai este cale lunga
POPA GHEORGHE a scris:

Dezbaterile se vor face in parlament. Dupa aprobare, promulgare si publicare in MO putem discuta. In prezent este doar campanie electorala.

Așa cum este procedura pentru orice Proiect de Lege, acesta se pune inițial în DEZBATERE PUBLICĂ și apoi se promulgă, după dezbaterea din Parlament.
E chiar indicat să venim fiecare cu propuneri publice, pentru a se vota o modificare și o completare a Legii nr. 196/2018 cât mai realistă și mai constituțională.

Dacă stăm și nu dezbatem orice proiect de lege, vor da alții o lege tot mai proastă, așa că ... aștept discuții pe tema acestui proiect, care se pare că nu se atinge de procedurile de convocare ale Adunărilor Generale pentru TOȚI PROPRIETARII ASOCIAȚIEI, aspect care mă interesează foarte mult, deoarece am câștigat în Instanțe aproape 3 procese cu obiectul Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale din anii 2015-2018.
Abia acum am început să citesc proiectul, să văd ce schimbări vor să aducă.
Nu am citit inca tot, dar trebuiesc controlate de catre o autoritate a statului, sa ceri expertiza contabila, costa intre 1500-2000 lei/an. Sa fim seriosi...

Mai multe conturi bancare? Se fac atatea tampenii si cu un cont,,,

In cazul daunelor sau in orice alta situatie, poti mandata oricand pe altcineva...

Unele propuneri exista deja in lege, sa zicem ca le-au propus sa nu adoarma.

Sa aiba atestat, ca sa stim ca stie ce face...

La cheltuieli nu-i intrece nimeni pe administratori...mai ales din fondul de penalitati, care-i sac fara fund.

Sa plateasca caldura cei care isi fac birouri sau etc, pe suprafatza? Astia siu ca se plateste deja la mp?

Cam atat, fara sa citesc cu foarte mare atentie :D
Eu astept acum sa vad daca anuleaza un PV din acest an avand doar 7 proprietari, la prima convocare..sa fim seriosi!!!

Alte discuții în legătură

Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii asociațiilor de proprietari tomasso tomasso Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 28 iulie 2020 Pozitia 21. Pl-x 53/2020 Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii ... (vezi toată discuția)