Cat ai plati pe carburanti daca statul ar renunta la taxele sale, titreaza economica.net.
Pana la 60% din litrul de carburant vandut in Romania reprezinta accize si taxe platite statului. Restul reprezinta partea distribuitorului si producatorului. Cu cat sunt mai scumpi sunt carburantii, cu atat statul baga mai adanc mana in buzunarul soferilor. Mai jos, puteti vedea o situatie comparata a componentei taxe din pretul carburantilor in UE si in Romania.
Benzina si motorina vandute in Romania sunt suprataxate, avand in vedere ca circa 60% din pretul acestor carburanti reprezinta acciza si taxe. In aceste conditii, modificarea preturilor la pompa se datoreaza aproape exclusiv oscilatiilor de pret ale barilului de titei, pentru ca statul isi ia mereu acelasi procent din fiecare litru comercializat.
Ce trebuie sa stii cand iti bate la usa "omul de la gaze", scrie adevarul.ro.
Romanii sunt sfatuiti sa legitimeze si sa verifice documentele celor care se prezinta la usa ca fiind "de la gaze" pentru verificarea instalatiei sau pentru revizie, evitand astfel patrunderea in locuinta a unor persoane neautorizate si furtul de obiecte sau de bani.
Mai multe furturi din locuinte au fost raportate dupa ce presupusi angajati care se prezinta "de la gaze“ au fost lasati de catre proprietari sa intre in locuinte. "Adevarul" va prezinta ce trebuie sa faceti atunci cand echipele de verificare se prezinta la usa.
Importurile au depașit exporturile, pentru prima data in ultimii cinci ani, informeaza romanialibera.ro.
In primul semestru am importat mai mult decat am exportat, deficitul balantei comerciale crescand cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la circa 3,3 miliarde de euro, potrivit datelor INS.
Exporturile s-au ridicat la aproape 27,03 miliarde de euro, in timp ce importurile s-au plasat la 30,32 miliarde de euro. Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri in prima jumatate a anului a fost de 19,89 miliarde de euro la expedieri si de 23,33 miliarde de euro la introduceri, reprezentand 73,6% din total exporturi, respectiv 76,9% din total importuri.
Comentarii articol (0)