avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Haideti sa protestam cu totii!!!
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Haideti sa protestam cu totii!!!

PROTESTUL DE LA BENZINARII – in zilele 17,18,19 IANUARIE 2011 – “Dragi Romani, haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI . Dupa asta pretul benzinei/motorinei va SCADEA. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie 2011. Sa mergem cu RATB, cu bicicletele, pe jos sau alimentati inainte. Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989.” DA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CA SA AJUNGA LA TOATA TARA.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 11:25, 18 Ianuarie 2011
Si credeti ca va avea vreun efect?
Altii s-au aruncat de la balconul parlamentului si tot ca "miliardarii" a ramas.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
In general e foarte bine sa protestezi impotriva a ce ti se pare nedrept, dar aici e e ca si cum n-ai mai intra in agentiile de turism ca sa se ieftineasca calatoriile in strainatate. Nu va avea niciun efect.

Puteti protesta adecvat scopului urmarit in doua moduri:
- in fata Guvernului Romaniei / Parlamentului, pentru ca pretul carburantului este alcatuit majoritar din taxe si accize incasate de stat (aprox. 60% din pretul la pompa)
- In fata ambasadelor tarilor membre OPEC (tarile arabe + Venezuela, sa dea drumul la productie pentru a scadea pretul petrolului, acesta fiind determinat international de cerere si oferta).

Fie scad taxele, fie scade pretul materiei prime, fie suportati.
Nu numai ca nu va avea vreun succes acest demers, dar nici nu-i va saracii!
Daca alimentam dupa protest chiar le vor creste incasarile. Chiar credeti ca 3 zile in care nu vom alimenta vor insemna ceva pentru companiile petroliere?
Cel mai bun mod de a protesta (parerea mea) este de a nu mai alimenta de la benzinariile foarte scumpe si de a ne alimenta masinile de la cele mai ieftine. Asa am putea obtine o aliniere a pretului intre toate benzinariile.
Din pacate pe romani nu ii mai intereseaza nimic. Nu mai suntem in stare sa facem nimic nici sa iesim in strada.
Ne place ce se intampla.
Poate romanii sunt mai destepti decat cred unii si isi dau seama ca a iesi in strada aiurea e pierdere de timp. Companiile petroliere cu tot transportul, distributia, benzinariile de-abia ajung la 10% din pretul la pompa. Restul e pretul international al petrolului plus taxele incasate de statul roman.

Ce vina au benzinariile ca acciza la benzina este 0,47 Euro, taxa de drum 0.125 Euro si TVA-ul pe litru ~0.25 Euro (deci aprox 3,5 RON/litru merg la stat)?
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am alimentat de la benzinărie apă. exista bon fiscal, probă și martori! cum procedez pentru despăgubire, pentru că mașina nu mai funcționează? CasianaDalia CasianaDalia Am alimentat apa in loc de benzina la o renumita benzinărie!Am bon fiscal,proba,înregistrare video si martori.Cum procedez pentru despăgubire?!Masina nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)
Viata noastra - apa handsu handsu Magazinul Fortune cu referire la apa potabila precizeaza : \" [i]...este cea mai profitabila afacere a lumii . In secolul 21 apa va fi o adevarata afacere , ... (vezi toată discuția)