Statul ne ia tot mai mult din salarii. Cum a crescut decalajul dintre veniturile brute si cele nete in ultimii ani, informeaza adevarul.ro.
Decalajul dintre salariul brut si cel net, adica partea pe care angajatii o cedeaza statului, a crescut continuu, pentru ca deductibilitatile din aceste venituri au ramas la nivelul de acum 11 ani, in timp ce ponderea contributiilor sociale este tot mai mare.
Diferenta dintre castigul salarial brut si cel net a crescut de la 529 de lei in iunie 2010 la 714 lei in iulie 2015, darile catre stat ajungand la 28% din veniturile salariatilor, reiese din statisticile oficiale. Asta inseamna ca statul ne ia tot mai mult din salarii.
Trucurile supermarketurilor pentru a ne face sa cumparam mai mult, scrie economica.net.
Atunci cand supermarketurile au ajuns in anumite orase, cumparatorilor le era teama sa ia produsele si sa le puna in carucioare pentru ca se gandeau ca vor fi mustrati. In prezent, problema este una opusa: ne este dificil sa rezistam tentatiei de a lua mai mult decat ceea ce avem nevoie, relateaza BBC Mundo.
De ce facem asta? Probabil, cel putin in parte, pentru ca supermarketurile sunt o zona cu un marketing planificat meticulos si investesc milioane pentru a gasi modalitatea de a ne face sa cumparam mai mult.
Cum pot fi incurajati investitorii sa creeze locuri de munca, titreaza romanialibera.ro.
Desi in piata exista lichiditate, antreprenorii nu se grabesc sa investeasca. Reprezentantii mediului de afaceri sustin ca numai masurile de ordin fiscal nu ii vor determina pe intreprinzatori sa se razgandeasca.
Reducerea taxelor nu reprezinta o solutie pentru atragerea investitorilor, nefiind o masura pentru cresterea competitivitatii. Daca taxele sunt mici, se ajunge la subfinantarea infrastructurii necesara dezvoltarii afacerilor, spune Radu Craciun, economistul-sef al BCR.
Comentarii articol (0)