Din nou codaşii Europei: doar unul din zece români face cumpărături online, anunţă adevarul.ro
Românii ocupă în acest an ultimul loc în rândul statelor din Uniunea Europeană (UE) privind cumpărăturile online, în timp ce media la nivelul Uniunii arată că unul din doi oameni au făcut achiziţii de bunuri şi servicii prin intermediul Internetului, potrivit datelor publicate de Eurostat.
Astfel, doar 11% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au comandat pe Internet produse şi servicii pentru consumul privat. Cei mai puţini cumpărători online au fost înregistraţi în România, urmaţi de cei din Bulgaria (18% din populaţia cu vârste de 16-74 de ani), Cipru (23%) şi Italia (26%). În schimb, cei mai mulţi cumpărători online au fost înregistraţi în acest an în Marea Britanie (81%), urmaţi de cei din Danemarca (79%), Luxemburg (78%), Germania (73%), Olanda, Finlanda şi Suedia (71%).
Legea dării în plată: pierderile băncilor s-ar putea ridica la 10 miliarde de euro, titrează economica.net
Dacă se promulgă legea dării în plată, nu restanţele la credite îi sperie pe bancheri, ci valoarea totală a împrumuturilor, în valoare de 16,4 miliarde de euro, bani pe care instituţiile de credit nu îi vor mai încasa de la actualii clienţi cu restanţe. Pierderea pe sistem ar fi de minimum 10 miliarde de euro (dacă toţi debitorii cu restanţe şi-ar ceda casa ipotecată în favoarea băncii).
Banca Naţională a României (BNR) a făcut publică situaţia creditelor persoanelor fizice la data de 31 octombrie 2015. Potrivit acesteia, numărul debitorilor care au contractat un credit ipotecar sau care au garantat diverse credite cu ipoteci şi care înregistrează restanţe la ora actuală este de 68.723 de persoane. Totuşi, numărul creditelor contractate de aceştia sunt în număr de 74.127 (să nu uităm că în perioada 2007, 2008 începuseră să fie acceptate şi ipotecile de rangul doi asupra proprietăţilor imobiliare).
Comentarii articol (0)