Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul de Credite. Asa ca am cerut o situatie cu inscrierea la Biroul de Credite si am descoperit o chestie interesanta.
Pentru inceput, nu am avut niciodata niciun credit. Toate cardurile mele au fost carduri de debit. In septembrie 2008 mi-am facut un card EURO26 la BT (tot gratuit, nicio problema). Trebuia sa fac o plata pe Internet urgent iar pe atunci trebuia depusa cerere scrisa la BT pentru ca sa se poata face plati cu cardul pe Internet; asadar, m-am dus la BRD unde mi-au facut (VERBAL) urmatoarea oferta: card exact la BT, fara nicio taxa si fara niciun comision. Excelent! Doua zile mai tarziu am primit cardul, am facut plata pe Internet si apoi am lasat contul si cardul sa colectioneze praf.
Doi ani mai tarziu, cardul BRD mi-a expirat. Pentru ca nu am folosit cardul DELOC in acesti doi ani, nu m-am prezentat la agentie sa il reinnoiesc si nici nu am primit alt card prin Posta. In plus, in toti acesti doi ani am primit (neregulat) extrase de cont de la BRD cu balanta zero de fiecare data. Asadar, in 09/2010:
- nu aveam card
- nu foloseam contul in vreun fel
Totusi, BRD s-a decis ca nu se poate chiar asa, asa ca mi-au cerut 16 lei taxa de administrare card (pentru un card care nu exista). Nu am fost anuntat de aceasta modificare in tarifare. Intrucat credeam ca e "inactiv" contul, nu m-am gandit sa merg la agentie sa vad daca am ceva de platit ... doi ani de zile nu am platit nimic ... de ce ar fi ceva diferit atunci?
Insa anul acesta, cand am cerut situatia, am descoperit ca pe lunile 10, 11 si 12 din 2010 apar ca restant cu 16 lei, iar in 01/2011 apar ca si cum as fi platit acea datorie.
Ca si sumar:
- nu am fost anuntat de faptul ca am de platit 16 lei
- cei 16 lei sunt taxe de card pentru un card care nu exista
- sunt raportat cu datorie incepand de luna 10/2010, data la care nu aveam card
- s-a inregistrat si o plata a datoriei pe care eu nu am facut-o (ca si cum banca si-a dat seama de greseala si a corectat-o)
- nu am fost anuntat cu 30 zile inainte de a fi raportat la Biroul de Credite, dupa cum prevede legea
Am depus o cerere scrisa la BRD mentionand toate motivele de mai sus. Cat de mari sunt sansele sa fiu sters din baza de date a Biroului de Credite? Ar mai trebui sa fac ceva ca sa imi maresc sansele de a avea un "trecut curat"? Acum vreau doar un card de cumparaturi, dar anul viitor urmeaza sa iau un credit pentru casa ...
Cel mai recent răspuns:
ContSters214341 , utilizator
15:34, 20 Noiembrie 2012