avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raportare la Biroul de credit ,consider ca s-a facut ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raportare la Biroul de credit ,consider ca s-a facut abuziv!!Si daca descoperitul de cont/overdraft este prevazut de OUG50

Buna ziua.Am un descoperit de cont la banca Transilvania (BT),de 8000 ron ,un card credit la RBS,si un card credit la Raiffeisen .La nici una din acestea nu am primit notificari ,in ce priveste actul aditional !!!Sau ca ar trebui sa ma duc sa citesc ceva ,nici pana azi !!Anul trecut in 2009,am avut o problema la BT ,in ce priveste o plata,pe lunile mai ,iunie ,mai exact sfarsitul lui mai ,iunie.I-am informat situatia ca am un deces in familie si ca plata o sa o fac putin mai tarziu ,prin telefon,ei au izs nu e nici o problema !! ,In luna august am vrut sa fac o refinantare la Banca Romaneasca ,care m-au informat ca sunt cu intarziere de 30 de zile in Biroul de credit !!!!Am fost la bancile la care aveam cardurile de credit ,toti functionari bancari,nu nu aveti prb la noi !!!La toate cele 3 am fost ,in final la BT,care mi-au spus ,tre sa cereti la Biroul de credit ,noi sucursala sau banca ,n-avem cum sa va zicem !!!!Si in nici un fel !!Am facut solicitare pe mail la Biroul de Credit ,mi-au trimis raspuns de la biroul de credit ,si da apaream cu un fel de doua intarzieri de plata la overdraft .La BT !!!Cum asta cand apar datele de 31.05.2009,01.06.2009,02.06.2009!!!!Cu aceeasi suma si cica doua intarzieri lunare !!M-am dus la banca cere solduri ,sa-mi explice!!!Nu m-au lamurit cu nimic de ce !!Si mai ales de ce nu m-au notificat ,aa mi-au zis doar ca ,asa e procedura bancii si se pleaca automat,la biroul de credit ,dar de ce ,nu !!!Dar mie nu mi-a zis nimeni pe nici o cale ,daca nu achitati ,va raportam la Biroul de credit si alte notificari !!!!Si am facut o cerere scrisa pt a -mi spune situatia.Am primit un raspuns in care nu e nimic clar si de ce si cand .Si de ce nu m-au avertizat !!Nu stiu acum clar cu problema cu OG 50/2010 daca se incadreaza ,am citit cateva articole parca cuprinde si descoperit de cont la card de salariu .Poate puteti sa-mi acordati o consultatie ,as vrea sa fac o refinantare pe un credit normal la alta banca !!!dar tre sa ma scoata din biroul de credit !!Consider ca sunt introdus abuziz !! .Platesc si nu platesc nimic la aceste carduri .Sunt in Mapn salariu e ft mic ,l-au mai si redus !Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:24, 23 Septembrie 2010
In problema relatata de dvs. sunt mai multe aspecte:
1. in legatura cu prevederile OG 50 /2010, art. 2 al. (2) din acest act normativ prevede: " (2) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică următoarelor contracte:
b) contracte de credit sub forma "descoperitului de cont", pe baza cărora creditul trebuie rambursat în termen de o lună;..
d) contracte de credit acordate de către un angajator angajaţilor săi cu titlu accesoriu, ca sprijin pentru aceştia, fără dobândă sau cu o dobândă anuală efectivă mai mică decât cea practicată pe piaţă şi care nu se oferă în general publicului"
Pe cale de consecinta, daca sunteti intr-una din cele doua situatii, nu se aplica OG 50.
2. In afara de OG50, exista insa si alte norme legale aplicabile pentru situatia abuzurilor bancilor impotriva clientilor, respectiv Codul consumatorului (L.296/2004 actualizata) şi Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (republicată si actualizată privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori). Prevederile imperative ale acestor legi pot fi utilizate cu succes in lupta impotriva bancilor.
3. Pe lânga notificarea facuta bancii si proba remiterii ei (depunerea la registratura bancii si un exemlar stampilat de aceeasi registratura la dvs.), cred ca este bine sa faceti si o plângere la ANPC (protectia consumatorului) pentruincalcarea legislatiei mentionate si apoi o actune in instanta, atat pentru scoaterea din evidentele Biroului de credite cat si pentru incalcarea celorlalte prevederi legale si chiar pentru rezilierea contractului cu banca.
Complexitatea problemei ma determina sa va spun ca ar fi indicat sa apelati la consultanta, asistenta si reprezentare specializata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportat abuziv la biroul de credite valeantudor valeantudor Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul ... (vezi toată discuția)
Refinantare. Gindul Gindul Buna dimineata. Intentionez sa-mi duc salariul la o alta banca sis a-mi fac o descoperire de cont. La banca de la care vreau acum sa plec am déjà o ... (vezi toată discuția)
Card credit den71gr den71gr anul trecut in octombrie, am fost la banca sa-mi schimb cardul deoarece trecusera cei doi ani. Am schimbat cardul si am intrebat daca trebuie sa pun limita pe ... (vezi toată discuția)