Lungmetrajul "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care are loc la Los Angeles.
Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.
2. Mircea Cărtărescu, turneu de patru zile în Germania
Între 4 şi 7 martie 2016, scriitorul Mircea Cărtărescu va efectua un turneu literar în Germania, ca urmare a apariţiei, la editura Paul Zsolnay din Viena, a traducerii în limba germană a volumului „Frumoasele străine“. Turneul este organizat de către editura Paul Zsolnay, cu concursul ICR Berlin.
Traducerea volumului „Frumoasele străine“ a fost realizată de către Ernest Wichner, scriitor, traducător şi poet german originar din România, actualmente director al Literaturhaus Berlin. Acesta îl va însoţi pe autor în turneu, va lectura în limba germană o serie de fragmente şi va modera discuţiile cu publicul prezent.
3. Filmul "The History of Love", de Radu Mihăileanu, proiectat în cinematografele din toată lumea
"The History of Love", prima peliculă în limba engleză a cineastului Radu Mihăileanu, va fi proiectată la nivel internaţional, după ce compania Wild Bunch a vândut drepturile de difuzare ale acestui film în ţări din întreaga lume, potrivit variety.com.
Carole Baraton, directorul companiei de distribuţie Wild Bunch, a declarat că filmul nu reprezintă doar debutul cinematografic al lui Radu Mihăileanu în limba engleză, ci este şi cel mai ambiţios proiect pe care regizorul l-a pus la cale până în prezent.
Există întotdeauna speranţă. Chiar şi într-o ţară în care realitatea e împovărătoare, iar oamenii găsesc mai uşor motive pentru a se cufunda în ofuri copleşitoare. Nu e simplu să fii optimist în România, însă nici imposibil nu este. Trebuie doar să te încăpăţânezi suficient de tare ca să descoperi experienţele pozitive, lucrurile bune, realităţile fericite. În weekend, noi vă prezentăm cel puţin o ştire pozitivă din România. Ca să înţelegem că realitatea are mereu şi o valenţă de care merită să ne bucurăm. Alte motive de bucurie mai găsiţi aici.
Comentarii articol (0)