Recent, Poșta Română a anunțat introducerea unui nou instrument pentru plata facturilor de utilități la unitățile sale din toată țara. Acesta se numește mandat poștal încasare facturi, iar serviciul are un tarif unic de 2,5 lei, indiferent de valoarea facturii.
„Prin serviciul mandat încasare facturi, clienții Poștei Române vor putea plăti facturile la utilități către principalii furnizori de căldură, electricitate, telefonie și internet, în oficiile din toată țara. Produsul constă într-o aplicație care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghișeu, oficiantul o scanează și încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicație: nume, prenume și cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilități în Z+cinci zile, unde Z este data depunerii banilor la oficiul poștal”, este explicat în comunicatul companiei naționale.
Mandatul poștal încasare facturi n-a devenit unica modalitate de a achita facturile de utilități. Într-un răspuns la o solicitare a redacției noastre, reprezentanții Poștei Române au precizat că există și varianta mandatului poștal simplu (cu tarif de 5 lei pentru sume de cel mult 200 de lei și 10 lei - pentru sume mai mari de-atât).
„Vă informăm că mandatul poștal încasare facturi nu este unica modalitate prin care clienții Poștei Române pot plăti facturile la utilități în oficiile poștale. Pentru furnizorii Enel Energie, Enel Energie Muntenia, ENGIE Romania, CEZ Vânzare și CEZ Distribuție, plățile se pot efectua și prin mandat poștal simplu”, ne-au spus reprezentanții Compartimentului Comunicare și Relații Publice al Poștei Române.
Totuși, cetățenii trebuie să știe că încă există unele tipuri de facturi de utilități pe care le pot achita fără a da bani în plus. Concret, se plătesc direct la ghișeu cele pentru serviciile de telefonie, televiziune și internet pentru care încă mai există contracte încheiate cu Poșta Română. „În cazul companiilor furnizoare de telefonie, televiziune prin cablu și internet, care încă au contracte de încasare facturi cu Poșta Română, plățile se pot face direct la ghișeu, fără costuri suplimentare”, a punctat sursa citată.
Poșta Română este o companie națională care se autofinanțează, potrivit comunicatului de presă amintit. Acționar majoritar al acesteia este statul român (prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională), cu 75% dintre acțiuni, în timp ce Fondul Proprietatea deține restul de 25% din acțiuni.
Comentarii articol (0)