În cartea „Puterea părinților. Succesul copilului tău” depinde de tine, autoarea Adriana Mitu arată că, din păcate, mulți copii intră în „faliment” încă din primii ani de viață, pentru că valorile pe care le primesc și pe care le cultivă părinții nu îi ghidează către succes.
Volumul „Puterea părinților. Succesul copilului tău” depinde de tine este mai mult decât o carte: este un proiect amplu, bogat în informații, plin de exemple practice.
Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine
Cartea „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” te va ajuta să găsești soluții la cele mai arzătoare întrebări:
- Vei afla care sunt propriile tipare parentale mental-emoționale moștenite, dacă acestea îți sunt benefice sau nu, și vei decide dacă dorești să le transmiți mai departe copilului tău.
- Vei afla care sunt cei șapte precursori ai succesului - valorile omului de succes.
- Vei înțelege care este originea comportamentelor manifestate în relaționarea cu copilul.
- Vei înțelege nevoile emoționale ale copilului tău și care sunt cei trei factori declanșatori ai unui comportament nedorit.
- Vei afla ce poți face pentru a modela comportamente precum: furie, agresivitate, lacrimi și crize, temeri nejustificate, timiditate.
- Vei cunoaște teoriile a șapte experți de renume mondial.
Iată și șapte lucruri pe care orice părinte le poate face pentru a crește copii de succes. Lista nu este exhaustivă, însă conține recomandările pe care specialiștii de la Tech Insider le consideră cele mai importante.
1. Învață-l pe copilul tău să facă anumite treburi prin casă.
Pune-l să ducă gunoiul, să spele vasele sau să tundă iarba din curte - acestea nu sunt doar modalități prin care să îți ușurezi ție munca, ci metode de educație. În acest fel copiii vor înțelege că munca face parte din viață.
Recomandarea specialiștilor este ca părinții să nu fie foarte autoritari, dar nici permisivi, și să îl învețe pe copil să aibă respect pentru autoritate, dar nu să se simtă sufocat de ea.
2. Învață-l abilități sociale.
Un studiu care s-a întins pe 20 de ani, realizat de Universitățile Duke și Pennsylvania din SUA, a descoperit că acei copii care aveau abilități sociale mai bune au cunoscut un succes mai mare odată ajunși la maturitate.
Copiii care cooperează cu cei de vârsta lor, se ajută între ei, înțeleg sentimentele celorlalți și își rezolvă singuri micile problemele au șanse mai mari să termine o facultate și să aibă un job full time până la vârsta de 25 de ani (decât cei cu abilități sociale limitate), a mai descoperit studiul.
3. Arată-i că ai așteptări de la el în ceea ce privește educația.
Dacă îți dorești ca fiul sau fiica ta să meargă la facultate, atunci ar trebui să te prezinți pe tine însăți drept model și să îți termini studiile. Spune-i că îți dorești ca și el să urmeze cursurile unei facultăți.
4. Învață-l să dezvolte relații frumoase.
Cu toții am auzit de cazuri în care părinții nu se mai înțelegeau și au decis să rămână împreună de dragul copiilor. Însă nu aceasta este soluția: ce contează cu adevărat este ca cel mic să aibă relații bune cu fiecare părinte, precum și cu frații și surorile sale.
Un studiu de la Universitatea din Illinois a arătat că este mai important pentru copii să crească într-o casă în care nu există conflicte decât ca părinții lui să fie împreună.
Potrivit unui alt studiu, copiii care au fost îngrijiți cu atenție în primii trei ani de viață s-au descurcat mai bine la școală, iar ulterior au avut relații mai sănătoase și rezultate academice mai bune.
5. Deschide-i devreme apetitul pentru matematică.
Este esențial ca părinții să le citească celor mici, însă cercetătorii au descoperit că matematica este la fel de importantă. Un studiu pe 35.000 de copii, realizat de Universitatea de Nord-Vest din SUA, a arătat că acei copii care au învățat matematică de timpuriu au ajuns să citească mai bine decât ceilalți.
6. Învață-l să încerce și să nu îi fie teamă de eșec.
Spune-i să privească eșecul - care ni se întâmplă tuturor - nu ca pe un sfârșit, ci ca pe o șansă de a învăța și de a se dezvolta. Învață-l să nu își facă griji că ar putea eșua. În plus, învață să îți controlezi nivelul de stres și măsura în care copilul îl percepe.
7. Învață-l să aibă o etică a muncii.
Dacă vrei ca cel mic să se comporte într-un anumit fel, cel mai simplu este să îi demonstrezi chiar tu comportamentul dorit.
Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine
Părinții pot face multe alte lucruri pentru copiii lor, astfel încât cei mici să ajungă adulți de succes, împliniți pe toate planurile.
În „Puterea părinților. Succesul copilului tău” depinde de tine vei citi sfaturi și direcții de urmat, oferite de cei 24 de specialiști de renume național și internațional intervievați pentru această carte: psihologi, terapeuți, coach, traineri din domeniul parentajului, actrițe, mame, profesori, autori de carte. Cartea poate fi găsită aici.
Articol preluat de pe www.totuldespremame.ro. Puteţi citi aici articolul original. Cartea despre care se vorbeste in articol se poate gasi aici.
Comentarii articol (0)