1. Centru de închiriat biciclete
Antreprenorii pasionați de activitățile sportive desfășurate în natură sau cei care identifică o oportunitate de afacere în pasiunea altor persoane ar putea fi interesați de înființarea unui centru de închiriat biciclete.
O astfel de afacere se potrivește de minune în zonele rurale cu potențial turistic ridicat, unde există structuri de cazare turistică, dar prea puține opțiuni de petrecere a timpului liber. Fiind o activitate recreativă, vârful afacerii va fi în perioada de weekend, a sărbătorilor legale sau a verii și a concediilor.
În funcție de scopul în care vor fi folosite, bicicletele vor avea un preț de achiziție în intervalul 2.000 - 3.000 de lei (fără TVA), iar afacerea poate fi demarată luând în calcul achiziția unui număr de 30 de biciclete pentru adulți și 15 biciclete pentru copii.
În cadrul articolului pot fi citite estimări privind veniturile pe care o astfel de afacere le poate genera, dar și principalele cheltuieli operaționale.
2. Înființarea unui cabinet medical
Activitățile de sănătate și asistență socială includ o gamă largă de activități, începând cu asistența medicală oferită de personal medical profesionist în spitale și alte facilități, activități de îngrijire la domiciliu care implică, totusi, în mare măsură activități de asistență medicală, dar și activități de asistență socială fără nicio implicare a personalului medico-sanitar.
Articolul din site prezintă pașii necesari înființării unui cabinet medical, dar și sursele de finanțare din fonduri europene și naționale pe care medicii le au la dispoziție.
3. Înființarea unui cabinet veterinar general
Activitățile veterinare includ atât activitățile de îngrijire și control al sănătății pentru animalele de fermă, cât și pentru animalele de companie. Acestea sunt efectuate de către veterinari calificați care lucrează în spitale veterinare, precum și în ferme, adăposturi de animale, în cabinete proprii de consultații sau operații ori în alte locații.
În articol sunt prezentați pașii necesari înființării unui cabinet veterinar și principalele surse de finanțare din fonduri europene și naționale.
4. Cabinet de kinetoterapie
Înființarea unui cabinet de kinetoterapie este prezentată, în amănunt, în acest articol. Astfel, persoanele interesate de demararea unei astfel de afaceri pot afla informații necesare privind:
- dotările minime necesare înființării și funcționării unui cabinet de kinetoterapie;
- forma juridică potrivită înființării unei întreprinderi în acest domeniu de activitate;
- principalele avize și autorizații necesare desfășurării activității economice.
5. Cabinet stomatologic
Cabinetele stomatologice trebuie să aibă o dotare tehnică minimă, pentru obținerea autorizației de funcționare, iar în acest articol este prezentată investiția necesară într-o astfel de afacere.
Activitatea este dependentă de renumele pe care medicul și-l face, cea mai mare parte a afacerii fiind generată de clienți care urmează un tratament îndelungat sau de către persoanele care vin ca urmare a unor recomandări.
Afacerea poate fi, de asemenea, susținută de către un vad comercial important și în egală măsură de reclama ce i se face cabinetului în primele luni de la lansare.
Ideea este prezentată pe larg în cadrul acestui articol.
6. Înființarea unui after school
Centrele care oferă servicii de îngrijire zilnică a copiilor (sevicii de tip after school) sunt tot mai căutate de către părinții care doresc să își ajute copiii să învețe o limbă străină, să se integreze într-un colectiv, sau să fie ajutați în rezolvarea temelor școlare. Cererea în creștere pentru aceste servicii îi determină pe antreprenorii care văd o oportunitate în acest domeniu să caute soluții de finanțare pentru demararea unei astfel de afaceri.
Aceste centre oferă copiilor înscriși activități educative, recreative, de petrecere a timpului liber, pentru consolidarea competențelor dobândite sau de accelerare a învățării.
Principalele repere ale unei astfel de afaceri sunt prezentate în articolul din site-ul nostru:
- legislația relevantă pentru desfășurarea unor astfel de afaceri;
- Înregistrarea juridică a afacerii la Oficiul Național al Registrului Comerțului;
- avizele și autorizațiile necesare;
- principalele cheltuieli necesare.
7. Înființarea unei fabrici de alimente bio
Piața produselor alimentare bio este într-o continuă creștere, oamenii înțelegând importanța unei alimentații sănătoase. Deși mai scumpe, produsele naturale sunt din ce în ce mai căutate, iar cifra de afaceri a întreprinderilor care au investit în mici linii de fabricat produse alimentare bio a crescut continuu în ultimii ani.
Indiferent de valoarea investiției, antreprenorii interesați de această afacere pot primi fonduri nerambusabile din fonduri europene sau naționale pentru deschiderea unor mici fabrici sau chiar un magazin specializat în vânzarea produselor alimentare de acest tip.
8. Plantații de căpșuni și fructe de pădure
Producția de căpșuni și fructe de pădure beneficiază, în ultimii ani, de o cerere în creștere, atât pe piața internă cât și la export.
Înființarea unor astfel de plantații este posibilă pe surafețe mici de teren, cu investiții relativ reduse. În România, cultivarea arbuștilor fructiferi este o afacere simplă care se află încă într-o etapă incipientă de dezvoltare, cererea fiind acoperită, în unele cazuri, din flora spontană.
9. Înființarea unei fabrici de mobilă
Înființarea unui mic atelier de producție a mobilierului la comandă necesită echipamente tehnologice și scule specifice, iar necesarul poate fi stabilit cu exacticitate, în funcție de specificul și capacitatea de producție ce se dorește a fi asigurată, doar de către un inginer tehnolog. Antreprenorul poate suplini cunoștințele tehnice, angajând personal calificat cu experiență în producerea de piese de mobilier la comandă.
În acest articol poți citi câteva avantaje ale afacerii de producție a mobilierului la comandă, iar dacă te hotărăști să o pui în practică, poți afla care este investiția necesară pentru demararea activității, precum și cele mai importante cheltuieli de funcționare.
10. Centru de colectat deșeuri în spațiul rural
Succesul unui centru de colectat deșeuri în spațiul rural depinde, într-o măsură covârșitoare, de modul în care oamenii se vor obișnui să recicleze deșeurile rezultate din propria gospodărie.
Afacerea poate fi exploatată de un număr redus de personal, iar pregătirea necesară este minimă. Angajații pot fi chiar și muncitori necalificați, urmând a fi implicați în activitățile de sortare a deșeurilor colectate, înainte de procesarea acestora.
Pașii pentru înființarea unui centru de colectat deșeuri în spațiul rural sunt prezentați în acest articol.
11. Înființarea unei cofetării
Înființarea unei cofetării poate fi una dintre ideile de afaceri cu un potențial foarte mare de creștere în anul 2017 sau în anii următori. Investiția în echipamente trebuie să fie dimensionată cu ajutorul unui inginer în industria alimentară, pentru a evita eventualele cheltuieli suplimentare ce pot interveni atunci când antreprenorul nu a luat în calcul un flux de producție complet.
Diversificarea producției este un element deosebit de important al oricărei afaceri mici aflate la debut. Valoarea medie a unei comenzi poate fi mai mare în cazul în care clientul are la dispoziție mai multe produse dintre care poate alege.
Înființarea unui laborator propriu va scădea costurile de producție și operare a afacerii și va aduce totodată un beneficiu de imagine, clienții apreciind produsele proapele pe care le-ar putea achiziționa. Investiția în echipamente și utilaje de laborator este detaliată în acest articol.
Comentarii articol (1)