România își consolidează poziția de datornic pe piețe
Deficitul de cont curent a urcat cu 63,11%, în primele șapte luni din acest an, față de aceeași perioadă din 2016. Contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 3,631 miliarde euro. Contul curent reflectă poziția debitoare sau creditoare a unei țări în relațiile economice și financiare externe.
"În perioada ianuarie - iulie 2017, contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 3,631 miliarde de euro, comparativ cu 2,226 miliarde de euro în perioada ianuarie - iulie 2016; în structură, balanța bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,392 miliarde de euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 32 milioane de euro, balanța veniturilor primare s-a încheiat cu un deficit mai mic cu 211 milioane de euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai redus cu 256 milioane de euro", se spune într-un comunicat al BNR, potrivit Agerpres.ro.
În perioada ianuarie - iulie 2017, datoria externă totală a crescut cu 2,055 miliarde de euro.
Juncker ia apărarea consumatorilor din estul UE
Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean Claude-Juncker a avertizat miercuri, la Strasburg, în al treilea discurs despre ”starea Uniunii” Europene, că nu poate să accepte ca cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est să li se vândă - sub aceeaşi marcă - alimente de o calitate mai proastă decât în restul UE.
Juncker a denunţat drept ilegală această practică şi a anunţat, în acest discurs pe care l-a susţinut în faţa membrilor Parlamentului European (PE), că UE îşi va intensifica eforturile în privinţa calităţii alimentelor în întreaga Europă, informează News.ro.
Autorităţile şi consumatori din Ungaria, Slovacia, România şi alte ţări foste comuniste şi-au exprimat frustrarea faţă de faptul că alimentale vândute de către mărci internaţionale în ţările lor conţin adesea ingrediente de o calitate mai proastă decât cele vândute în restul UE.
Consultant: În trei ani vin americanii în imobiliare
Fondurile imobiliare americane vor veni în România când vom avea portofolii de un miliard de euro, iar asta se va întâmpla în următorii trei ani, spune un consultant imobiliar. Va aduce intrarea fondurilor americane pe piață bule speculative?
România este din ce în ce mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari, iar pe lângă Bucureşti, Cluj şi Timişoara, oraşul Iaşi vine din urmă, a spus la ZF Live Lori Collin, consultant imobiliar care a lucrat anterior în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Jones LangLa Salle, dar şi în cadrul NEPI, cel mai mare dezvoltator din real estate-ul local cu un portofoliu ce se apropie de 2 miliarde euro
„În câţiva ani văd Bucureştiul mai înalt, cu mai multe clădiri de clasa A, construite arhitectural, corect. Noi ne-am maturizat, nu mai construim haotic, ci construim clădiri verzi. O clădire făcută bine din punctul de vedere al calităţii şi al longevităţii trebuie să arate la fel de bine şi în prima zi, şi peste 15 ani.”
Comentarii articol (0)