Prima companie care a anunțat că va mări salariul brut al angajaţilor
Kaufland anunţă că va prelua contribuţiile angajatorului în salariul brut al angajatului, iar efectul va fi că salariaţii vor avea un venit mai mare, în medie cu 1,5%. Compania mai precizează că a luat această decizie pentru a linişti îngrijorările angajaţilor şi familiilor acestora, că nu vor avea de suferit în urma modificării prevederilor Codului fiscal în ce priveşte contribuţiile sociale.
“Compania înţelege astfel să liniştească îngrijorările salariaţilor şi familiilor acestora şi îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranţa lor salarială”, a declarat Laura Iancu, director de Resurse umane, Kaufland România, citat de News.ro.
Oficialii companiei spun că le oferă salariaţilor şi tichete de masă şi asigurarea voluntară de sănătate, dar şi mai multe zile de concediu de odihnă anual care, în funcţie de vechimea în companie, pot ajunge până la 27 de zile pe an.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în şapte ţări şi o reţea de 115 magazine în România.
Avertismentul lui Mugur Isărescu privind salariile
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, atrage atenţia că există o tensiune pe piaţa muncii din România generată de migraţia forţei de muncă. Mulţi dintre cei care lucrează în străinătate şi decid să se reîntoarcă au pretenţii salariale ridicate, ceea ce pune presiune pe angajator cu privire la majorările salariale.
„O tensionare a pieței muncii înseamnă o problemă structurală în piața muncii, care împinge salariile în sus și, chiar dacă nu ai avea o politică salarială stimulativă, salariile tind să crească datorită migrației, de exemplu faptul că omul când vine din străinătate vine cu alte pretenții”, a spus Mugur Isărescu.
Despăgubire-record pentru o expropriere într-o zonă minieră
Statul nu plăteşte cât trebuie pentru exproprieri este concluzia unui caz din Gorj, unde o familie va primi în final aproape 800.000 de lei, de 12 ori mai mult decât suma oferită iniţial.
O familie care avea pământ într-o zonă cu exploatări miniere din judeţul Gorj a fost expropriată pentru că statul avea nevoie de terenul lor ca să caute cărbuni.
Complexul Energetic Oltenia le-a oferit 4.50 lei pe un metru pătrat. Reprezentanţii Greenpeace i-au sfătuit pe localnici să nu accepte preţul, iar oamenii şi-au angajat un avocat. Acesta i-a convins pe judecători să ridice mult suma acordată ca despăgubire pentru că pe terenul expropriat era şi o livadă cu 1.500 de pomi.
Comentarii articol (0)