1. Părinții români cu copii mici din Italia pot primi bani pentru creșă. Cum se solicită suma?
Părinții din Italia pot beneficia de un ajutor financiar, numit Bonus Nido, în valoare de 1.000 de euro pe an și care este acordat pentru plata taxelor la creșe, indiferent dacă acestea sunt publice sau private. Acest ajutor se acordă părinților cu copii născuți sau adoptați începând cu data de 1 ianuarie 2016 și se acordă retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2017.
Statul italian încurajează tinerii să urmeze o facultate prin reducerea masivă a taxelor de școlarizare, prin acordarea de diverse alte beneficii financiare și prin eliminarea taxelor de școlarizare pentru studenții care provin din familiile care au un indice al situației economice ce nu depășește 30.000 de euro. Prin această serie de măsuri se încearcă pregătirea mai bună a tinerilor pentru piața muncii, crescându-le, în acest fel, șansele de a-și găsi un loc de muncă după terminarea studiilor și, astfel, reducându-se nivelul general al șomajului, dar în special cel al șomajului în rândul tinerilor.
3. Anul școlar 2017-2018 în Italia: Când încep cursurile, când se termină și ce zile libere sunt
În Italia, anul școlar nu are o dată exactă de început, fiecare regiune poate stabili când începe anul școlar, care sunt zilele libere ale elevilor, în funcție de evenimentele locale, precum carnavalurile și sărbătorile locale. Anul școlar 2017-2018 se derulează în următoarele intervale: 11-15 septembrie 2017 - începerea anului școlar, urmând ca acesta să se încheie în perioada 7-13 iunie 2018.
Guvernul italian a decis ca vaccinarea copiilor din Italia, care frecventează o formă de școlarizare, să devină obligatorie, nu recomandată, așa cum era până acum. Cei care vor refuza vor risca o amendă de până la 7.500 de euro. Această măsură vine ca urmare a creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă. În Italia, de la începutul anului au fost înregistrate peste 2.200 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă și, împreună cu România, deține aproximativ 48% din totalul îmbolnăvirilor înregistrate în Europa.
Comentarii articol (0)