„Revoluția fiscală” crește facturile românilor
Revoluţia fiscală se simte şi în facturi. Avem un exemplu din ţară care arată clar că modificările Codului fiscal au fost făcute fără studii de impact, fără dezbateri serioase privind efectele negative. La Iaşi, societatea care se ocupă de administrarea blocurilor a anunţat creşterea taxelor cu aproape 25 la sută, ca să aibă bani pentru majorarea salariilor celor 200 de angajaţi. În funcţie de dimensiunea apartamentelor, oamenii vor plăti cu 16 lei mai mult pe lună.
Pentru ca angajaţii să nu rămână cu lefuri mai mici după schimbarea legii, societatea a decis să încarce facturile oamenilor. Astfel, taxa de administrare şi curăţenie creşte cu 23 la sută.
„La apartamentele cu 30 de mp - 5, 17 lei și la apartamentele de 90 de mp - 15,5 lei. Din păcate, eram pe minus și nu știu dacă reușeam să ne menținem pe piață. Și atunci exista riscul să ajungem în incapacitate de plată”, spune Ciprian Chiriță, directorul Termo-service Iași.
În termen de o lună, asociaţiile de proprietari trebuie să decidă dacă acceptă majorarea.
Olandezii construiesc în România al cincilea parc eolian din lume
O firmă olandeză vrea să facă un parc eolian gigantic în România, iar primul beneficiar e statul olandez. Proiectul presupune realizarea unui parc eolian de 1.000 de MW care ar fi al cincilea din lume din punct de vedere al puterii instalate și care ar presupune o investiție de 1 miliard de euro.
Proiectul ar putea fi demarat chiar în acest an, spune directorul general al companiei NeRo Renewables. Totul depinde de o decizie a Guvernului olandez, care este aşteptată în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Economica.net. Odată definitivat proiectul, capacitatea instalată a parcurilor eoliene din România, situată în jurul a 3.000 MW, ar crește cu 30%.
SAAB a pus ochii pe contractele din apărare
Compania suedeză SAAB, cu activităţi în industria de apărare şi securitate, a inaugurat, joi, biroul din România şi a anunţat că îşi doreşte colaborări cu industria locală.
„În România, ne interesează domeniul naval şi civil”, a declarat Magnus Lewis-Olsson, preşedintele pe Europa al SAAB, potrivit Bursa.ro. Domnia sa a precizat că, pe segmentul civil, compania vizează contracte pentru managementul traficului aerian sau siguranţa publică, iar, pe domeniul naval, de la rachete până la submarine sau construcţia de nave. „La început, probabil ne vom concentra pe dotarea navelor cu rachete”, a spus Magnus Lewis-Olsson.
Conform acestuia, SAAB nu este cea mai mare companie din lume, dar are cel mai larg portofoliu din lume, format din sute de produse în toate domeniile: „Avem, în portofoliu, de la submarine până la echipamente de camuflaj, radare. Sperăm să găsim piaţă în România”.
Comentarii articol (0)