Hotărârea Camerei Consultanţilor Fiscali (CCF) nr. 2/2018 privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2018 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I nr. 182/2018 şi se adresează tuturor membrilor CCF, respectiv consultanților fiscali activi, consultanților fiscali inactivi și consultanților fiscali asistenți.
Acest program prevede 30 de ore de pregătire profesională pentru consultanții fiscali activi și pentru consultanții fiscali asistenți şi 15 ore pentru consultanții fiscali inactivi, dar nu este obligatoriu pentru membrii CCF care au susținut deja examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în 2018.
Fiecare participare a membrilor CCF la forumuri, conferințe, seminare și workshopuri, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal, organizate de CCF, va fi echivalată cu 5 ore de pregătire profesională, care vor fi incluse în limita orelor de pregătire prevăzute pentru anul 2018.
Pentru consultanții fiscali care au și calitatea de lectori în cadrul Programului de pregătire, orele de curs efectuate se vor recunoaște ca ore de pregătire profesională şi vor fi incluse în limita orelor de pregătire aferente Programului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru consultanții fiscali și consultanții fiscali asistenți care au absolvit cursuri organizate de Ministerul Finanțelor Publice, de asociațiile profesionale sau societățile de profil din țară, în baza acordurilor încheiate de CCF cu acestea.
Programul de pregătire profesională continuă în sistem de seminar este structurat pe mai multe module, după cum urmează:
- Modul I – Taxa pe valoarea adăugată;
- Modul II – Accizele și alte taxe speciale;
- Modul III – Impozitul pe venit;
- Modul IV – Contribuții sociale obligatorii;
- Modul V – Procedura fiscală;
- Modul VI – Drept societar și contracte comerciale;
- Modul VII – Taxa pe valoarea adăugată;
- Modul VIII – Impozitul pe profit;
- Modul IX – Impozitul pe veniturile nerezidenților;
- Modul X – Impozitele și taxele locale;
- Modul XI – Reglementări contabile;
- Modul XII – Prețuri de transfer/Taxe vamale.
Organizarea și desfășurarea acțiunilor în cadrul Programului de pregătire profesională se realizează în şapte centre zonale, respectiv: București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Membrii CCF pot opta să participe la acest program în oricare dintre centrele zonale programate.
Calendarul acțiunilor de pregătire profesională continuă aferent anului 2018 este următorul:
- București, 8-10 iunie: modulele I, II, III, IV, V, VI;
- Bucureşti, 16-18 martie: modulele VII, VIII, IX, X, XI, XII;
- Bucureşti, 14-16 septembrie: modulele I, II, III, IV, V, VI;
- Bucureşti, 19-21 octombrie: modulele VII, VIII, IX, X, XI, XII;
- Brașov, 5-7 octombrie: modulele VII, VIII, IX, X, XI, XII;
- Cluj-Napoca, 18-20 mai: modulele VII, VIII, IX, X, XI, XII;
- Constanța, 15-17 iunie: modulele I, II, III, IV, V, VI;
- Craiova, 13-15 aprilie: modulele VII, VIII, IX, X, XI, XII;
- Iași, 11-13 mai: modulele I, II, III, IV, V, VI;
- Timișoara, 28-30 septembrie: modulele I, II, III, IV, V, VI.
Înscrierea la una dintre acțiunile cuprinse în Programul de pregătire profesională se face direct pe site-ul CCF sau prin transmiterea unei cereri de înscriere la Direcția de învățământ a CCF (prin poștă, fax sau e-mail), cu cel puțin 15 zile înaintea organizării acțiunii.
Comentarii articol (0)