Concret, redacția noastră estimează că pot exista verificări suplimentare efectuate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) şi de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Necesitatea acestor controale apare ca urmare a faptului că, odată cu creşterile în vânzarea de produse şi prestarea de servicii, ocazionate de minivacanța salariaților din perioada Paștelui, foarte multe societăţi tind să încalce legea – de exemplu, prin angajarea de personal fără carte de muncă – pe motiv că nu pot face faţă cererii consumatorilor.
Pentru evitarea unor astfel de situaţii, precum şi pentru a combate evaziunea fiscală şi pentru a preveni eventualele abateri de la lege, autorităţile vor efectua verificări splimentare.
Din continuarea articolului poți citi despre:
- ce firme poate verifica Fiscul și ce urmărește în controale;
- unde sunt șanse mari să apară inspectorii sanitari;
- ce companii pot primi vizita inspectorilor de securitate la incendiu.
Controalele inspectorilor ANAF
Cine poate fi controlat:
- comercianții de alimente;
- hotelurile, restaurantele, barurile, terasele și cluburile (odată cu creșterea considerabilă a numărului de turiști în stațiunile turistice).
Ce se verifică de obicei: actele de proveniență, folosirea caselor de marcat, emiterea bonurilor fiscale, chitanțelor, facturilor, înregistrarea tuturor achizițiilor și a veniturilor reale.
Controalele inspectorilor ANSVSA
Cine poate fi controlat:
- târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare, unitățile de producere, prelucrare, depozitare, transportarea și comercializarea peștelui, cărnii de miel, ouălor etc.;
- unitățile de alimentație publică (restaurante, fast-fooduri, cantine etc.);
- firmele care se ocupă cu fabricarea produselor de morărit (prelucrarea cerealelor) și panificație (brutării), a produselor de patiserie, depozitele de legume, fructe, semințe și conserve, unitățile de fabricare a băuturilor alcoolice și răcoritoare;
- hipermarketurile, supermarketurile, magazinele alimentare.
Ce se verifică de obicei: actele de proveniență, autorizațiile de transport, autorizările spațiilor de prelucrare, depozitare, comercializare, condițiile de igienă, etichetarea corectă. De asemenea, se pot efectua verificări în trafic, pentru a vedea dacă produsele alimentare sau animalele sunt transportate în condiții corespunzătoare.
Controalele inspectorilor IGSU
Cine poate fi controlat:
- supermarketurile, hipermarketurile;
- unitățile de turism și agrement.
Ce se verifică de obicei: autorizarea pentru securitatea la incendiu.
Notă: Mai multe informaţii despre toate controalele preconizate de redacția noastră pentru anul 2018 găsiţi aici.
Comentarii articol (0)