Articol scris de George Stanciu.
În ultimele zile, Facebook a reușit să intre în belele mai mari decât și-ar fi imaginat Mark Zuckerberg vreodată. Fondatorul rețelei sociale nu pare să aibă un răspuns foarte clar la întrebările care i se pun, iar răul făcut va fi ținut minte ceva vreme de utilizatorii platformei.
Probabil că și tu ai deja reticențe în privința folosirii platformei în urma știrilor pe care le-ai văzut în ultima vreme, cu toate că suspiciuni ar fi trebuit să ai de mult mai mult timp. Ca să te protejezi pe Facebook, poți urma câteva sfaturi bune pentru contul tău.
Verifică toate setările de confidențialitate de pe Facebook
Setările de confidențialitate sunt destul de importante, deoarece îți permit să nu distribui cu alții informații pe care nu le-ai vrea publice (trecem peste faptul că asemenea informații au ajuns, totuși, pe platformă). Setările pe care le modifici acum influențează doar colectarea datelor din viitor, dar e mai bine mai târziu decât niciodată.
Verifică taburile Privacy, Timeline și Tagging, toate accesibile în setările contului. Ai posibilitatea să-ți creezi de aici un profil cât mai închis, dar nu ermetic. Sunt câteva lucruri care ar putea fi îmbunătățite. De exemplu, aș vrea ca nimeni să nu îmi poată găsi profilul cu ajutorul numărului de telefon, dar cea mai bună opțiune la îndemână este ca doar prietenii să o facă.
Verifică aplicațiile de Facebook în care ai avut, cândva, încredere
Despre pericolul aplicațiilor și despre cum să le limitezi am scris recent, aici. De-a lungul timpului ai dat acces, mai mult sau mai puțin în cunoștință de cauză, multor aplicații care au vrut să se conecteze la contul tău.
Acum e momentul să te întorci la această decizie și să iei la rând toate aceste aplicații, iar pe cele pe care nu le folosești, să le elimini.
Găsești aplicațiile tot în meniul de setări, unde trebuie navighezi în tabul Apps. Cel mai simplu e să apeși pe Remove și să scapi de aplicația pe care n-o mai vrei în coasta ta. Pe cele mai utile le poți restricționa mai specific dacă apeși pe butonul Edit, unde ai variante individuale de blocare a accesului la diverse aplicații.
Șterge-ți trecutul de pe Facebook
Trecutul pe care l-ai avut pe Facebook a rămas, în mare parte, acolo, chiar dacă tu ai uitat majoritatea lucrurilor pe care le-ai postat. Cu cât contul e mai vechi, cu atât e mai posibil să fi postat ceva reprobabil în prezent.
De aceea, poți intra în Activity Log, unde vei vedea cam toată activitatea pe care ai avut-o pe cont, de la like-uri date, la cereri de prietenie și postări pe wall. Pregătește-te să aloci ceva timp pentru asta, dar fii sigur că merită să-ți cureți trecutul de pe Facebook.
Protejează-ți contul cu toate variantele pe care le ai la dispoziție
În primul rând, creează-ți o parolă cât mai puternică. În cazul ideal, vei vrea să folosești un manager de parole, ca să nu fie nevoie să ții minte un șir de 30 de caractere alfanumerice și de simboluri.
Activează-ți autentificarea în doi pași. O parolă puternică nu e întotdeauna suficientă, așa că e bine să ai și o plasă de salvare la dispoziție, în forma autentificării în doi pași. Pentru asta, trebuie să mergi tot la setări, apoi la Security and Login, unde poți activa acest tip de autentificare.
Activează-ți și notificările de login, care te vor înștiința instantaneu dacă cineva ar vrea să se logheze pe contul tău. Aceasta, alături de autentificarea în doi pași, sunt o combinație bună dacă vrei să nu îți intre cineva nedorit în cont.
Fă o schimbare și renunță la Facebook
În cazul cel mai extrem, vei vrea să dispari de tot de pe Facebook (...)
Pentru mai multe informații pe acest subiect, te invităm să citești articolul complet disponibil pe www.playtech.ro.
Comentarii articol (0)